• Print

Hvad børn ikke ved ... har de ondt af (i-bog)

Bryd tavsheden

ISBN: 9788741260952 (i-bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 3
Sider: 246
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

'Hvad børn ikke ved... har de ondt' af er en opdateret og gennemskrevet udgave af bogen fra 2002.

Dette er en i-bog – en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.

I-bogen kan læses på pc og tablets overalt, hvor der er internetadgang. Materialet tilgås ved hjælp af en e-nøgle (kode), som giver adgang til materialet i 36 måneder fra købsdato.

Hvem kan have glæde af bogen?

Den er skrevet med tanke på forældrene, pædagogen, sygeplejersken, læreren, naboen, psykologen, lægen, mosteren, socialrådgiveren, plejeforælderen, præsten m.fl. og er tænkt som vejledning og inspiration til både professionelle og forældre til de gode samtaler, som letter og skaber en ny og tillidsfuld kontakt mellem børn og forældre.

Bogens indhold

Bogen er krydret med en lang række levende eksempler fra forfatterens utallige familiesamtaler med sindslidende forældre og deres børn.

Fra bogens forord

”Bogen er en gave til dem, der ønsker at forstå børn, og som ønsker at lade denne forståelse danne grundlag for deres relation med både børn og forældre. Utallige eksempler viser os noget, jeg også selv har erfaret: at hvis vi lader børn finde ud af os, vil de også blive i stand til at bruge os. Det grundlæggende princip i professionelt socialt arbejde, ’at være, hvor klienten er’, demonstreres i alle eksemplerne, i samtaler med både børn, forældre og familier. Dette princip har længe været fraværende.

Lad os håbe, at det er på vej tilbage, ikke bare i det sociale arbejde, men i alle faggrupper, hvor relationen til klienterne er af grundlæggende betydning. Det vil Karen Glistrups arbejde bidrage til. Bogen vil kunne bidrage til, at vi alle kan blive bedre hjælpere.”

Kari Killén

Snak om det... på Facebook

Snak om det... arbejder for at øge forældres og professionelles forståelse for, hvordan børn har behov for at blive mødt og forstået i deres liv med forældre eller søskende, der er ramt af psykiske lidelser og andre livsomstændigheder, der belaster samspillet i familien.

Klik her for at synes godt om siden

Karen Glistrup

Socialrådgiver, supervisor, familie- par- og psykoterapeut mpf.

Karen Glistrup står bag flere banebrydende udviklingsprojekter, og hun holder foredrag, underviser og vejleder professionelle i at skabe god kontakt med udsatte børn og deres familier. I sin klinik i Ry tilbyder hun samtaler med børn, unge, par og familier.

Læs mere på www.familiesamtaler.dk.

Karen Glistrup

Karen Glistrup

Tidsskrift for sygeplejeforskning 1/2007

 Anne Hørup

"... en yderst nyttig brugsbog, som må være grundlæggende litteratur i uddannelsen af de nøglepersoner, der skal udføre samtalerne i praksis."

Bagsidetekst
Børn er altid involverede i det, der foregår omkring dem. Også i det, der ikke bliver omtalt. “Hvad børn ikke ved… har de ondt af” er en bog for den, som søger en praktisk og inspirerende tilgang til at skabe gode samtaler med børn og familier om de svære emner, som f.eks. når forældre er ramt af psykiske lidelser. Fortielser er ikke gode gaver til børn, der søger at forstå sig selv og finde sammenhæng i tilværelsen. Tavsheden pakkes ind i forklaringer som: ”Vi vil beskytte børnene”, og ”De skal ikke involveres” og der bindes sløjfer med ordene: ”De er for små til at forstå”, ”De ser ud til at have det fint”, osv... Både udviklingspsykologien, neuropsykologien, børnene selv og al sund fornuft har imidlertid længe fortalt os, at børn har brug for af få empatisk og klar besked om det, der foregår i den virkelighed, de lever i. Det gælder selvfølgelig især det, der sker i deres familie. ”Hvad børn ikke ved... har de ondt af” er en helt ny og gennemskrevet udgave af den gamle bog med samme titel fra 2002 (rev. 2006). Bogen beskriver problemfeltet, vejleder og inspirerer både professionelle og forældre til de gode samtaler, som letter og skaber en ny og tillidsfuld kontakt mellem børn og forældre. Bogen er krydret med en lang række levende eksempler fra forfatterens utallige familiesamtaler med sindslidende forældre og deres børn.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.