• Print

Hjerne, samhørighed, personlighed

Introduktion til neuroaffektiv udvikling

ISBN: 9788741202372 (Bog)
Udgivelsesår: 2006
Udgave: 1
Sider: 344
Bestil vurderingseksemplar

Introduktion til den gryende psykologiske disciplin, der kan kaldes neuroaffektiv udviklingspsykologi

Bogens intention

Bogen sammenfatter teorier om relationen mellem hjernefunktioner, adfærd og personlighed igennem hjernens modning i et tæt samspil med sit sociale og fysiske miljø. Bogen er præget af en sammentænkning af forskellige systemer, som man normalt ikke er vant til at tænke sammen i en struktureret psykodynamisk sammenhæng

 

Bogens opbygning

Hvert enkelt kapitel forsøger at indkredse den nødvendige viden for at få en forståelse af menneskets iboende neurale forudsætning for at indgå i et samspil med andre mennesker. Bogen er skrevet således, at hvert kapitel kan læses for sig. Nogle passager er svært tilgængelige og kan springes over, uden at det bliver meningsforstyrrende for den videre læsning.

 

Målgruppe

Bogen henvender sig til studerende inden for psykologi, pædagogik og sociale fag samt for ansatte på PPR-kontorer, børnepsykiatriske afdelinger, socialforvaltninger, børnerådgivninger osv.

Hjemmeside

neuroaffektiv.hansreitzel.dk

På neuroaffektiv.hansreitzel.dk kan du finde oplysninger om de forfattere, der har skrevet om neuroaffektiv psykoterapi og om deres bøger. Du kan bl.a. også finde videoer med Susan Hart, der fortæller om den følsomme hjerne og om tilknytning og samhørighed.

 

Susan Hart er cand. psych. fra Københavns Universitet i 1988, og har siden arbejdet som psykolog inden for både voksen-, børne- og familieområdet.

Hun er en international kendt forfatter til en række banebrydende bøger om neuroaffektiv udviklingspsykologi, der bygger bro mellem udviklingspykologien og den nyeste hjerneforskning. I 2016 vandt hun Gyldendals Formidlingspris sin omfattende og beundringsværdige produktion af fagbøger og undervisningsbøger.

Susan Hart har som psykolog været leder af et familiebehandlingscenter og har desuden erfaring fra socialforvaltningen og børnepsykiatrien. I dag er hun privatpraktiserende og beskæftiger sig primært med undersøgelse, vurdering og behandling af børn og deres familier samt med supervision af psykologer, socialrådgivere, pædagoger, sundhedsplejersker og plejefamilier. Susan Hart holder desuden mange kurser og foredrag om neuroaffektiv udviklingspsykologi.

Foto af Susan Hart
Susan Hart

Karnacbooks.com

 Peter Fonagy

This is the best introduction to neuroscience for psychodynamic psychotherapists available today. It is sophisticated, comprehensive, up-to-date and at many points inspirational. It is accessible but never at the expense of oversimplification. It is highly informative, eschews speculation and is unusually clear in highlighting continuing gaps in our knowledge. This is an immensely valuable addition to all our libraries and is an ideal text for psychological therapists wishing to understand more about the revolution of knowledge that has taken place in neuroscience.

Bagsidetekst
“Dette er den bedste introduktion til neurovidenskab for psykodynamiske psykoterapeuter, der findes i dag. Den er sofistikeret, vidtspændende, ajourført og på mange måder inspirerende. Den er tilgængelig, men forfalder aldrig til oversimplificering. Den er i høj grad informativ, på ingen måde spekulativ og er usædvanlig klar i sin påpegning af fortsatte huller i vores viden. Bogen er en overordentlig værdifuld tilføjelse til bogsamlingen og er ideel læsning for psykologer og psykoterapeuter, som ønsker en bedre forståelse af den vidensrevolution, der har fundet sted inden for neurovidenskaben.” Professor Peter Fonagy, University College London I løbet af det seneste årti er der sket store fremskridt inden for hjerneforskningen, hvilket har øget vores viden om de neuroaffektive processer, der er centrale for følelseslivet og personlighedsdannelsen. Vi er kommet tættere på en forståelse af, hvordan medfødte forudsætninger og miljømæssig stimulering påvirker hinanden i forhold til barnets udvikling. Med udgangspunkt i bl.a. Antonio Damasio, Allan Schore og Daniel Stern giver Susan Hart en introduktion til den gryende psykologiske disciplin, der kan kaldes neuroaffektiv udviklingspsykologi. Det er forfatterens overbevisning, at vi med udviklingen af den neuroaffektive viden en dag vil finde en slags psykologisk Rosette-sten, der kan give en mere nuanceret og dybtgående forståelse af personlighedens tilblivelse i et tæt samspil mellem medfødte dispositioner og miljø. Bogens grundlæggende forståelse af sammenhængen mellem udviklingspsykologi og neurofysiologi er central for studerende inden for psykologi, pædagogik og sociale fag samt for ansatte på PPR-kontorer, børnepsykiatriske afdelinger, socialforvaltninger og børnerådgivninger.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.