• Print

Fra interaktion til relation

Tilknytning hos Winnicott, Bowlby, Stern, Schore og Fonagy

,

ISBN: 9788741252117 (Bog)
Udgivelsesår: 2008
Udgave: 1
Sider: 296
Bestil vurderingseksemplar

Fem tænkere, som på hver deres måde har bidraget til at udvikle tilknytningsteorien gennem 100 år
  • Donald W. Winnicott
  • John Bowlby
  • Daniel N. Stern
  • Allan N. Schore
  • Peter Fonagy

  Bogens opbygning

  Bogen er en præsentation af fem teoribygninger, men samtidig en mere generel introduktion til tilknytningsteorien, som i dag spiller en afgørende rolle for forståelsen af børns udvikling og især betydningen af tidlige omsorgsrelationer.

   

  Målgruppe

  Bogen henvender sig til psykologer, pædagoger, socialrådgivere og andre professionelle, som har med børn og deres familier at gøre.

Hjemmeside

neuroaffektiv.hansreitzel.dk

På neuroaffektiv.hansreitzel.dk kan du finde oplysninger om de forfattere, der har skrevet om neuroaffektiv psykoterapi og om deres bøger. Du kan bl.a. også finde videoer med Susan Hart, der fortæller om den følsomme hjerne og om tilknytning og samhørighed.

 

Susan Hart

Susan Hart er cand.psych. og har arbejdet som behandler, underviser og supervisor i en række sammenhænge. Hun har været en af de første i Danmark til at beskæftige sig med neuroaffektiv udviklingspsykologi. Tidligere har hun udgivet bøgerne Hjerne, samhørighed, personlighed og Betydningen af samhørighed på Hans Reitzels Forlag.

Rikke Schwartz

Rikke Schwartz er cand.psych., supervisor og specialist i børnepsykologi. Hun har i en længere årrække arbejdet i psykiatrien og desuden fungeret som faglig konsulent i forbindelse med børnefjernelsessager. De seneste år har hun været privatpraktiserende psykolog.

Politiken

27-03-2009 Bo Møhl

"Psykologerne Susan Hart og Rikke Schwartz har samlet en håndfuld af de førende teoretikere, der har arbejdet ud fra tilknytningstankegangen, og det er der kommet en meget spændende bog ud af. [...] 'Fra interaktion til relation' er skrevet af to forfattere, der tydeligvis har et indgående kendskab til deres stof."

Kulturkapellet

12-01-2009 Mie Poulsgaard

"Fra interaktion til relation er et godt bud på en oversigtsbog over nogle af de vigtigste tilknytningsteorier."

Bagsidetekst
I de seneste år har der været en voksende interesse for tilknytningsteori. Omdrejningspunktet i teorien er en forståelse af, at barnet har behov for at knytte sig til kærlige og pålidelige omsorgspersoner for at udvikle sin personlighed. Siden 1990’erne har forskningen i tilknytning integreret den nyeste hjerneforskning, der har bidraget til en mere nuanceret forståelse af sammenhængen mellem tilknytning og personlighedsudvikling. I Fra interaktion til relation stiller Susan Hart og Rikke Schwartz skarpt på fem forfatterskaber, der hver især har bidraget til forståelsen af tilknytnings betydning for personlighedsdannelsen: Donald W. Winnicott John Bowlby Daniel N. Stern Allan N. Schore Peter Fonagy Et fælles træk ved de fem forfatterskaber er påpegningen af, at tilknytning er et gensidigt fænomen: Tilstrækkelig omsorg gør det muligt for barnet at udfolde sit medfødte potentiale; samtidig er barnets aktive bidrag en forudsætning for skabelsen af velfungerende relationer til dets omsorgspersoner. Eller med andre ord: Sunde relationer skabes gennem interaktion. Fra interaktion til relation henvender sig til studerende og praktikere inden for bl.a. psykologi, børne- og voksenpsykiatri, PPR, børnerådgivning og socialt arbejde.
  Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

  Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.