• Print

En ud af hundrede

Om unge og skizofreni

ISBN: 9788741267043 (Bog)
ISBN: 9788741267050 (i-bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 1
Sider: 256
Bestil vurderingseksemplar

Med denne bog bliver du klogere på, hvad skizofreni egentlig er, og på hvordan du kan genkende tegnene.

Bogen er skrevet til dig, der arbejder med sårbare mennesker, eksempelvis som mentor, socialrådgiver eller pædagog. For selvom skizofreni i gennemsnit rammer én ud af hundrede, er tallet højere hos socialt udsatte end hos de mere ressourcestærke. Det øger risikoen for, at symptomerne drukner i komplekse vanskeligheder som hjemløshed og misbrug, ligesom det understreger vigtigheden af, at vi, der arbejder med sårbare mennesker, kender de tidlige tegn.

I bogen får du eksempler på gode spørgsmål, du kan stille, ligesom diagnosen oversættes til dagligdags adfærd og letforståelige billeder. På den måde bliver du mere sikker i din rolle, sådan at du hurtigere kan sikre den hjælp, der er så uendelig vigtig.

Anne Cathrine Bomann (f. 1983) er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2011 og siden autoriseret af Psykolognævnet. Hun har erfaring fra både social- og hospitalspsykiatrien og er i skrivende stund ansat i Københavns Kommune, hvor hun arbejder med udredning af komplekse sociale og psykiske vanskeligheder hos sårbare unge.

Magasinet Pleje

19-02-2018 

"En ud af hundred er en fagbog om skizofreni, som særligt retter sig mod socialfaglige medarbejdere. I bogen præsenteres du for cases, konkrete eksempler og gode råd både til at spotte debuterende skizofreni og til at arbejde med allerede diagnosticerede mennesker, som drømmer om at leve gode liv på trods."

Bagsidetekst

Cirka en procent af befolkningen udvikler skizofreni; en svær psykisk lidelse, der oftest bryder ud i det tidlige voksenliv. Men skizofreni rammer socialt skævt. Det betyder, at tallet er endnu højere hos unge på sociale ydelser såsom uddannelses- og kontanthjælp end hos de mere ressourcestærke, og det stiller særlige krav til os, der arbejder med sårbare unge. Alt for ofte går de nemlig syge rundt i årevis, før nogen opdager, hvad der egentlig er på spil, og det kan have alvorlige konsekvenser for deres fremtidige liv.

Hvad er skizofreni egentlig? Og er der nogen særlige tegn, man kan kigge efter, sådan at man hurtigere kan hjælpe de unge videre til udredning og behandling?

En ud af hundrede – om unge og skizofreni er skrevet til dig, der arbejder med unge. Dig, der ved en masse om netop dit felt, men som er i tvivl om, hvordan du opdager svær psykisk lidelse hos den, du taler med. Og dig, der gerne vil klædes bedre på, når det gælder kontakten med et allerede diagnosticeret ungt menneske, som eksempelvis skal i praktik eller begynde på en uddannelse.

I bogen får du cases, konkrete eksempler og masser af gode råd til, hvad du skal kigge efter og spørge ind til, så de unge hurtigere får den hjælp og støtte, de behøver.

Anne Cathrine Bomann (f. 1983) er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2011 og siden autoriseret af Psykolognævnet. Hun har erfaring fra både social- og hospitalspsykiatrien og er i skrivende stund ansat i Københavns Kommune, hvor hun arbejder med udredning af komplekse sociale og psykiske vanskeligheder hos sårbare unge.

    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.