• Print

Dissociationsfænomener

Susan Hart (Red.)
Redaktører: Susan Hart
Forfattere:

ISBN: 9788741253923 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 1
Sider: 452
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

At mangle evnen til at hele efter et psykisk traume

Bogens intention

Susan Hart har redigeret dette første samlede overblik over dissociationsfænomener på dansk. Samlingen af anerkendte traumeforskeres og forfatteres viden om dissociationsfænomener er et vigtigt bidrag til udviklingen af en samlet teoretisk forståelse af personlighedsudvikling, personlighedsforstyrrelser og traumatisk dissociation.

Bogens opbygning

Bogen indeholder følgende temaer:

  • Historien om dissociation
  • Dissociation som selvbeskyttelsesstrategi hos dyr og mennesker
  • Neurofysiologi, neurobiologi og dissociation
  • Barndomstraumer og dissociation
  • Dissociation og hukommelse

Målgruppe

Bogen henvender sig til psykologer, psykiatere og andre, der i deres arbejde møder traumatiserede mennesker.

Alt i alt en herlig bog med oversatte kapitler af flere af de mest kyndige på området, som giver en fin redegørelse for, hvordan man i dag opfatter traumatisk dissociation

Ugeskrift for læger

Hjemmeside

neuroaffektiv.hansreitzel.dk

På neuroaffektiv.hansreitzel.dk kan du finde oplysninger om de forfattere, der har skrevet om neuroaffektiv psykoterapi og om deres bøger. Du kan bl.a. også finde videoer med Susan Hart, der fortæller om den følsomme hjerne og om tilknytning og samhørighed.

 

Susan Hart
Susan Hart har som psykolog været leder af et familiebehandlingscenter og har desuden erfaring fra socialforvaltningen og børnepsykiatrien. I dag er hun privatpraktiserende og beskæftiger sig primært med undersøgelse, vurdering og behandling af børn og deres familier samt med supervision af psykologer, socialrådgivere, pædagoger, sundhedsplejersker og plejefamilier. Susan Hart holder desuden mange kurser og foredrag om neuroaffektiv udviklingspsykologi.
Foto af Susan Hart
Susan Hart

Psykoterapeuten

11-11-2011 Lianne Ervolder

"Denne antologi er absolut lidt af en sværvægter og med varieret sværhedsgrad. Det er en stor hjælp at Susan Hart i indledningen har lavet et fyldigt sammendrag af alle 16 kapitler. Det gør det let at orientere sig i de emner, som kan have læserens særlige interesse. [...] Antologien indeholder en omfattende samling teorier om dissociationsfænomener. Med 16 kapitler skrevet af anerkendte traumeforskere og forfattere med forskellige tilgange til emnet bidrager den til en forståelse af begrebet dissociation. Bogen kan derfor ses som et vigtigt bidrag til udviklingen af en samlet teoretisk forståelse af personlighedsudvikling, personlighedsforstyrrelser og traumatisk dissociation."

Ugeskrift for læger

13-10-2011 Martin Balslev Jørgensen

"[...] Alt i alt en herlig bog med oversatte kapitler af flere af de mest kyndige på området, som giver en fin redegørelse for, hvordan man i dag opfatter traumatisk dissociation. Man tilgiver let de mange kvasibiologiske metaforer som 'neural', 'netværk', 'systemer' etc. Der er jo faktisk nu en gryende neurobiologisk forståelse af fænomenet. Bogen er anbefalelsesværdig til alle såvel læger som psykologer og andre med interesse for området."

Skolepsykologi.dk, TEMA, juli 2011

18-07-2011 Hannah Wang-Dantzer

(..)bogen er skrevet i et godt forståeligt sprog, og samtidigt på et højt fagligt niveau. Bogen giver et rigtig godt indblik i hvordan disse traumatike begivenheder kan have følger(...).

Afspænding & Psykomotorik nr. 3, juni 2011

08-06-2011 Ditte-Marie Post, psykomotorisk terapeut, dap.

"Traumatiske oplevelser og deres effekt er et komplekst emne, som belyses grundigt og givende i antologien 'Dissociationsfænomener'. ... Susan Hart har samlet teksterne og bidrager selv med en introduktion, der giver et godt overblik, samt et indledende kapitel om hjernens neurale strukturer. ...[bogen] er velstruktureret og godt sammensat af tekster, der samlet set giver en grundig belysning af et komplekst emne."

Socialpædagogen, april 2011

20-04-2011 

"[...] Bogen giver det første samlede overblik over dissociationsfænomener på dansk, og henvender sig til psykologer, psykiatere og andre, der i deres arbejde møder traumatiskerede mennesker - herunder mennesker med grove omsorgssvigt i barndommen.[...]"

Ung og 'på', april 2011

08-04-2011 

"Susan Hart har redigeret dette første samlede overblik over dissociationsfænomener på dansk. Samlingen af anerkendte traumeforskeres og forfatteres viden om dissociationsfænomener er et vigtigt bedrag til udviklingen af et samlet teoretisk forståelser af personlighedsudvikling, personlighedsforstyrrelser og traumatisk dissociation."

Alt i alt en herlig bog med oversatte kapitler af flere af de mest kyndige på området, som giver en fin redegørelse for, hvordan man i dag opfatter traumatisk dissociation

Ugeskrift for læger
Hjemmesider

Susan Hart har udgivet flere bøger hos Hans Reitzels Forlag. Vi har samlet materiale på alle hendes bøger på en fælles hjemmeside:

Klik her for at gå til hjemmesiden

Du kan også læse mere om Susan Hart på hendes egen hjemmeside, som du kan finde ved at klikke her

Foto af Susan Hart
Susan Hart
Bagsidetekst
For mennesker, der ikke kan overvinde traumer, vil fortidens tyranni farve deres oplevelser, så nutiden synes glædesløs. Samtidig vil det forhindre dem i at være opmærksomme på både nye og velkendte situationer, der kan give ro og velbehag. Traumatisk dissociation er en sådan manglende evne til at kunne hele efter et psykisk traume. Posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) blev i 1980’erne integreret i det etablerede diagnosesystem, og begrebet dissociation har siden vundet indpas i psykologiske og psykiatriske kredse, hvor man diskuterer de alvorlige traumers betydning for menneskets helbred såvel fysisk som psykisk. Forskningen i traumer og PTSD har medført en større forståelse for de skadevirkninger, traumatiske begivenheder kan få på alle niveauer i nervesystemet. Forskning i betydningen af voldelige overgreb mod børn har samtidig medført en større forståelse for, hvor tæt tilknytningstraumer kan være relateret til alvorlige tilknytningsforstyrrelser, og ligeledes en forståelse for de alvorlige konsekvenser, disse har for personlighedsudviklingen. Susan Hart har redigeret dette første samlede overblik over dissociationsfænomener på dansk. Samlingen af anerkendte traumeforskeres og forfatteres viden om dissociationsfænomener er et vigtigt bidrag til udviklingen af en samlet teoretisk forståelse af personlighedsudvikling, personlighedsforstyrrelser og traumatisk dissociation. Bogen henvender sig til psykologer, psykiatere og andre, der i deres arbejde møder traumatiserede mennesker.

Alt i alt en herlig bog med oversatte kapitler af flere af de mest kyndige på området, som giver en fin redegørelse for, hvordan man i dag opfatter traumatisk dissociation

Ugeskrift for læger
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.