• Print

Den psykoterapeutiske holdning

ISBN: 9788741265599 (Bog)
ISBN: 9788741265605 (i-bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 1
Sider: 488
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Hvad vil det sige at forholde sig psykoterapeutisk til sine patienter? Hvad betyder det, når man taler om at tænke psykoterapeutisk om en problemstilling? Hvad implicerer det, at bruge sig selv psykoterapeutisk og møde en patient og dennes vanskeligheder med en dynamisk-relationel psykoterapeutisk holdning? Med denne bog giver Carsten René Jørgensen sit bud på en besvarelse af disse for det psykoterapeutiske arbejde helt centrale spørgsmål. Med afsæt i en dybtgående kritik af den medicinske forståelse af psykoterapi og forankret i den empiriske psykoterapiforskning argumenterer forfatteren for en dynamisk-relationel terapiforståelse, herunder beskrives de centrale elementer i den psykoterapeutiske holdning.

Bagsidetekst

Hvad vil det sige at forholde sig psykoterapeutisk til sine patienter? Hvad betyder det, når man taler om at tænke psykoterapeutisk om en problemstilling? Hvad implicerer det at bruge sig selv psykoterapeutisk og møde en patient og dennes vanskeligheder med en dynamisk-relationel psykoterapeutisk holdning?

Med denne bog giver Carsten René Jørgensen sit bud på en besvarelse af disse for det psykoterapeutiske arbejde helt centrale spørgsmål. Med afsæt i en dybtgående kritik af den medicinske forståelse af psykoterapi og forankret i den empiriske psykoterapiforskning argumenterer forfatteren for en dynamisk-relationel terapiforståelse, herunder beskrives de centrale elementer i den psykoterapeutiske holdning.

Carsten René Jørgensen er cand.psych., ph.d. og professor i klinisk psykologi ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, hvor han også har været viceinstitutleder og institutleder. Han er desuden uddannet gruppeanalytisk psykoterapeut og (siden 2001) tilknyttet Klinik for Personlighedsforstyrrelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov. Ud over en lang række videnskabelige artikler og lærebogskapitler om bl.a. personlighedsforstyrrelser, ADHD, psykoterapi, psykoterapiforskning og sammenhænge mellem samtidskultur og psykisk lidelse har han tidligere udgivet fem fagbøger: Psykologien i senmoderniteten (2002), Identitet. Psykologiske og kulturanalytiske perspektiver (2008), Personlighedsforstyrrelser. Moderne relationel forståelse og behandling af borderlinelidelser (2006, 2. udvidede udgave 2009), Danmark på briksen. Et psykologisk perspektiv på Danmark og danskerne i det senmoderne (2012) og ADHD. Bidrag til en kritisk psykologisk forståelse (2014), alle på Hans Reitzels Forlag.

    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.