• Print

Den neuroaffektive billedbog

Illustreret af Kim Hagen og Jakob Worre Foged

ISBN: 9788741257242 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 64
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

'Den neuroaffektive billedbog' er en fagbog i tekst og billeder.

Bogens indhold

Bogen giver en enkel og visuel introduktion til den grundlæggende udvikling i hjerne og personlighed, der danner grundlag for menneskets fortsatte udvikling livet igennem.

Desuden præsenteres de neuroaffektive kompasser, der kan bruges som et udviklingsmæssigt evalueringsredskab til personligheden og til at finde ”læringszonen” hos voksne eller større børn.

Illustrationer giver plads til ikke-sproglige fornemmelser

Kombinationen af fagtekst og Kim Hagens og Jakob Fogeds lune illustrationer forbinder teorien om neuroaffektiv personlighedsudvikling med den ikke-sproglige ”fingerspidsfornemmelse”, der indgår i al psykoterapeutisk arbejde.

Målgruppe

Bogen henvender sig til blandt andet behandlere, psykologer, psykoterapeuter og pædagoger.

Kan også købes som i-bog

Hjemmeside

neuroaffektiv.hansreitzel.dk

På neuroaffektiv.hansreitzel.dk kan du finde oplysninger om de forfattere, der har skrevet om neuroaffektiv psykoterapi og om deres bøger. Du kan bl.a. også finde videoer med Susan Hart, der fortæller om den følsomme hjerne og om tilknytning og samhørighed.

 

Bogvægten

13-04-2015 Gitte Sander

”Bogen er rigtig hyggelig, overskuelig, morsom og interessant. Den er ikke for børn, men en fagbog, som vil appellere til mange fagpersoner, der interesserer sig for udviklingspsykologi og synes hjernen er svært stof. Den er velopbyggget, præcis og nem at tilgå, men tag ikke fejl af at stoffet er kompliceret og at forfatteren har helt hånd om sit stof. Illustrationerne er pædagogiske og grundigt gennembearbejdede […]det er opløftende at de har humor. Man morer sig ligefrem, og hvor tit er det lige, at det sker under indlæring af hjernestof. Man kan således nemt følge med og modtage central viden imens man føler sig både underholdt og beriget af forfatterens visdom. Inspirerende bog. Folk kan ikke holde fingrene fra at bladre i den, har jeg bemærket, og man får lyst til at læse den højt for sine voksne børn, ”Nu skal I høre, hvordan det er med hjernen”.”

Psykolog Nyt

19-03-2015 

"Bogen giver en enkel og visuel introduktion til den grundlæggende udvikling i hjerne og personlighed, der danner grundlag for menneskets fortsatte udvikling livet igennem. Desuden præsenteres de neuroaffektive kompasser, der kan bruges som et udviklingsmæssigt evalueringsredskab til personligheden og til at finde ”læringszonen” hos voksne eller større børn."

Jagoo

18-02-2015 

”Når nu bogen beskæftiger sig med spædbørns stimulansudvikling, kan den godt bruges i vuggestuer og børnehaver. Der er nogle kompasmetoder i bogen, som beskrives med billeder. Dette kan bruges som opslagstavle for at arbejde lidt anderledes, end man plejer. Det er altid godt at komme væk fra rutinerne. Derudover kan man bruge evt. spørgsmålene til forældresamtaler og støtte forældrene i at blive mere opmærksomme på nogle faktorer, som er vigtige for deres børns udvikling.

Bogen kan evt. også puttes ind i bostedernes programmer for voksne med hjerneskader eller brugere med neuroaffektive lidelser med henblik på regressionsbehandling og se, om denne metode kan give en anderledes effekt. Her kan man bruge spørgsmålene til målgruppen til at øge deres fokus på nogle aktiviteter, der kan være med til stimulere deres underudviklede kompetencer.”

Tidsskrift for Psykoterapi

01-02-2015 Birgitte Due, Psykoterapeut MPF

"Psykoterapeut MPF Marianne Bentzen har sammen med illustratorerne Kim Hagen og Jakob Worre Foged begået en vidunderlig lille genialitet med Den neuroaffektive billedbog. I et fint samspil mellem det tekstlige udtryk og de udtryksfulde, underfundige og rørende tegninger lykkes det at skabe en levendegjort beskrivelse af de basale neuroaffektive udviklings- og modningsprocesser.
[…]Som nybegynder inden for det neuroaffektive felt er bogen for mig en sand perle, fordi den lige præcis sætter alle de ikke-sproglige oplevelsesprocesser i gang. Den fine balance mellem tekst og billeder taler til læserens samlede visuelle, sansende, følende og reflekterende organisme og giver dermed en livfuld, humoristisk, rørende og stærkt inspirerende bogoplevelse, som samtidig giver vidensmæssig dybde og avler en nysgerrighed efter at vide og se mere. […]Bogen er et yderst vellykket eksempel på, hvordan man kan sammensmelte vores sprogløse viden og vores sproglige forståelse i et samstemt og levende udtryk.”

Lektørudtalelse DBC

01-01-2015 Mette Fersum

"En anderledes billedfagbog med en visuel introduktion til den grundlæggende udvikling i hjernen henvendt til behandlere, psykoterapeuter, pædagoger mfl. Niveauet er meget alment og nemt at gå til. [...] Det er en interessant kobling mellem den sproglige del og den visuelle del i denne bog. Teksterne er relativt korte og hendes forsøg på at eksemplificere det med billeder fungerer fint."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.