• Print

Den følsomme hjerne

ISBN: 9788741253428 (Bog)
Udgivelsesår: 2009
Udgave: 1
Sider: 280
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Bogen er en lettilgængelig introduktion til, hvordan vores hjerne udvikler sig igennem tilknytning og samhørighedsbånd.

Bogen introducerer de dele af hjernen, som er vigtige for vores mulighed for at gå i samspil med hinanden, for personlighedsudvikling og for vores følelsesmæssige liv. Forfatteren beskriver også, hvilken støtte eller behandling der skal til, hvis nervesystemet ikke har haft mulighed for optimal følelsesmæssig udvikling.

Målgruppe

Alle faggrupper, der arbejder med børn og psykisk udvikling: 

  • Pædagoger, lærere, sundhedsplejersker, psykologer, socialrådgivere, psykoterapeuter og ergo- og fysioterapeuter.
  • Forældre og andre, der har interesse i udviklingspsykologi og de følelsesmæssige dele af vores hjerne.

Det er en meget velskrevet, vedkommende og vigtig bog, som fortjener udbredelser i specialer, hvor man arbejder med menneskelig bevidsthed

Ugeskrift for læger

Hjemmeside

neuroaffektiv.hansreitzel.dk

På neuroaffektiv.hansreitzel.dk kan du finde oplysninger om de forfattere, der har skrevet om neuroaffektiv psykoterapi og om deres bøger. Du kan bl.a. også finde videoer med Susan Hart, der fortæller om den følsomme hjerne og om tilknytning og samhørighed.

 

Susan Hart

Susan Hart er cand. psych. fra Københavns Universitet i 1988, og har siden arbejdet som psykolog inden for både voksen-, børne- og familieområdet.

Hun er en international kendt forfatter til en række banebrydende bøger om neuroaffektiv udviklingspsykologi, der bygger bro mellem udviklingspykologien og den nyeste hjerneforskning. I 2016 vandt hun Gyldendals Formidlingspris sin omfattende og beundringsværdige produktion af fagbøger og undervisningsbøger.

Susan Hart har som psykolog været leder af et familiebehandlingscenter og har desuden erfaring fra socialforvaltningen og børnepsykiatrien. I dag er hun privatpraktiserende og beskæftiger sig primært med undersøgelse, vurdering og behandling af børn og deres familier samt med supervision af psykologer, socialrådgivere, pædagoger, sundhedsplejersker og plejefamilier. Susan Hart holder desuden mange kurser og foredrag om neuroaffektiv udviklingspsykologi.

Foto af Susan Hart
Susan Hart

Ugeskrift for læger 25, 2010

22-06-2010 Bo Møhl

"Bogen er en sammenskrivning af forfatterens to store bind "Hjerne, samhørighed, personlighed" (2006) og "Betydning af samhørighed" (2006) og er et eminent eksempel på pædagogisk og faglig redelig formidling af neuroaffektiv udviklingspsykologi, som forfatteren kalder denne komplekse integration af neurofysiologi, tilknytningsteori og udviklingspsykologi. Det er en meget velskrevet, vedkommende og vigtig bog, som fortjener udbredelser i specialer, hvor man arbejder med menneskelig bevidsthed."

DBC - Lektørudtalelse uge 51 2009

26-01-2010 Lis Pedersen

"En fin bog om et vanskeligt emne, men her formidlet enkelt for de faggrupper, der skal arbejde med målgruppen."

Socialpædagogen 27.11.09

18-12-2009 Socialpædagogen

"[...]den lange praktiske erfaring skinner igennem i denne letlæste bog." "[...]en bog for en bred vifte af fagpersoner, der omfatter lærere, socilpædagoger og den ret udbredte faggruppe, der hedder forældre."

Det er en meget velskrevet, vedkommende og vigtig bog, som fortjener udbredelser i specialer, hvor man arbejder med menneskelig bevidsthed

Ugeskrift for læger
Hjemmeside

Susan Hart har udgivet flere bøger hos Hans Reitzels Forlag. Vi har samlet materiale på alle hendes bøger på en fælles hjemmeside:

Klik her for at gå til hjemmesiden

Du kan også læse mere om Susan Hart på hendes egen hjemmeside, som du kan finde ved at klikke her

Bagsidetekst
Allerede fra undfangelsen er der et dynamisk samspil mellem vores genetiske og medfødte forudsætninger og miljøet. Børn er fra fødslen disponeret til at etablere tilknytning og indgå i samspil med deres forældre - en stimulation, der modner hjernen følelsesmæssigt. Den følsomme hjerne er en lettilgængelig introduktion til, hvordan vores hjerne udvikler sig igennem tilknytning og samhørighedsbånd. Bogen introducerer de dele af hjernen, som er vigtige for vores mulighed for at gå i samspil med hinanden, for personlighedsudvikling og for vores følelsesmæssige liv. Forfatteren beskriver, hvilken støtte eller behandling der skal til, hvis nervesystemet ikke har haft mulighed for optimal følelsesmæssig udvikling. Bogen henvender sig til alle faggrupper, der arbejder med børn og psykisk udvikling, fx pædagoger, lærere, sundhedsplejersker, sygeplejersker, læger, psykologer, socialrådgivere, psykoterapeuter og ergo- og fysioterapeuter. Desuden vil den kunne læses af forældre og andre, der har interesse i udviklingspsykologi og de følelsesmæssige dele af vores hjerne.

Det er en meget velskrevet, vedkommende og vigtig bog, som fortjener udbredelser i specialer, hvor man arbejder med menneskelig bevidsthed

Ugeskrift for læger
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.