• Print

Barndommen varer i generationer

Forebyggelse af omsorgssvigt

ISBN: 9788741253824 (Bog)
Udgivelsesår: 2010
Udgave: 2
Sider: 320
Bestil vurderingseksemplar

Barndommen varer i generationer handler om den vigtige form for forebyggende arbejde, der udøves i direkte samarbejde med forældre og børn i sundhedsplejen, på børneafdelinger, i børnehaver, i skoler, i fritidsordninger og i andre institutioner, hvor man møder børn og deres forældre. En styrkelse af forældre-barn relationen  er det helt centrale udgangpunkt i Kari Killéns forståelse af forebyggelsesarbejdet.  Viden om forældrefunktioner, samspil og tilknytning er afgørende.

Kari Killén præsenterer ikke en samlet model, men har et bredt teoretisk udgangspunkt: Børn er forskellige, forældre er forskellige, det samme er problemer og ressourcer. En forebyggende indsats skal derfor ske på et differenteret  grundlag. Forbyggelse handler om at afhjælpe en aktuel problematik, men også om den langsigtede indsats. Bogen præsenterer forskellige bud på ingredienser/elementer som kan sættes sammen på forskellige måder og tilpasses forskellige familier, grupper og netværk.

Denne 2. og gennemredigerede udgave af Barndommen varer i generationer inddrager i højere grad ny forskning - andres såvel som egen samt metodeudvikling.

Kari Killén er bl.a. kendt for sin store bog om omsorgssvigt, som bruges på en række danske uddannelser. Hun er desuden en benyttet underviser og foredragsholder.

Kari Killén

Kari Killén er kliniker, pædagog og forsker og er bl.a. kendt for sin store bog om omsorgssvigt, som bruges på en række uddannelser. Hun er desuden en benyttet underviser og foredragsholder.

DBC - Lektørudtalelse - 2010 uge 14

04-05-2010 Lis Pedersen

"Bogen har gennem 10 år været en klassiker for fagpersoner, og det vil fortsætte med denne nye reviderede udgave."

Bagsidetekst
Barndommen varer i generationer handler om den vigtige form for forebyggende arbejde, der udøves i direkte samarbejde med forældre og børn i sundhedsplejen, på børneafdelinger, i børnehaver, i skoler, i fritidsordninger og i andre institutioner, hvor man møder børn og deres forældre. En styrkelse af forældre-barn-relationen er det helt centrale udgangspunkt i Killéns forståelse af forebyggelsesarbejdet, og viden om forældrefunktioner, samspil og tilknytning er afgørende. Børn er forskellige, forældre er forskellige, og det samme er problemer og ressourcer. En forebyggende indsats skal derfor ske på et differentieret grundlag. Forebyggelse handler om at afhjælpe en aktuel problematik, men også om den langsigtede indsats. Bogen præsenterer forskellige elementer, som kan sammensættes, så det passer til forskellige familier, grupper og netværk. Denne 2. og gennemredigerede udgave af Barndommen varer i generationer inddrager i højere grad ny forskning samt metodeudvikling. Bogen henvender sig især til socialrådgivere, sundhedspersonale og pædagoger og til studerende på de pågældende uddannelser. Kari Killén, kliniker, pædagog og forsker, er bl.a. kendt for sin store bog om omsorgssvigt, som bruges på en række danske uddannelser. Hun er desuden en benyttet underviser og foredragsholder.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.