• Print

Børn i gode hænder

Neuroaffektiv udviklingspsykologi i praksis

,

ISBN: 9788741256207 (Bog)
ISBN: 9788741258829 (i-bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 240
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Bogens forfattere tager udgangspunkt i børn, som har svært ved at knytte sig til andre, og børn, som har svært ved at være i en kontakt med andre

Bogen viser, hvordan den neuroaffektive udviklingspsykologi og Theraplay i praksis kan hjælpe med at udvikle metoder til at imødekomme disse børns udviklingsbehov.

Bogens målgruppe

Målgruppen er pædagoger, psykologer, lærere, socialrådgivere, sundhedsplejersker og plejefamilier.

Hjemmeside

neuroaffektiv.hansreitzel.dk

På neuroaffektiv.hansreitzel.dk kan du finde oplysninger om de forfattere, der har skrevet om neuroaffektiv psykoterapi og om deres bøger. Du kan bl.a. også finde videoer med Susan Hart, der fortæller om den følsomme hjerne og om tilknytning og samhørighed.

 

Bagsidetekst
Børn i gode hænder handler om behandling af børn og unge med svære tilknytnings- og relationsforstyrrelser. Det er børn, som nemt frustreres, styres af impulser og har svært ved at aflæse andre samt overholde sociale spilleregler og normer. De bruger mere energi på at beskytte sig end på at udvikle sig i samspil med andre. I arbejdet med disse børn er man på Skole- og behandlingshjemmet Skovgården i høj grad inspireret af neuroaffektiv udviklingspsykologi og har samtidig stiftet bekendtskab med Theraplay som terapeutisk metode - en legende, guidende og energifyldt tilgang til børnene. Denne bog giver indblik i, hvordan man på Skovgården i praksis anvender teori og metode samt i de fælles bestræbelser på at skabe tilpasse udfordringer og glædesfulde oplevelser gennem kærlig og tryg guidning. Fire cases beskriver, hvordan der gennem målrettet indsats skabes grundlag for udvikling af hhv. det sansende, følelende og mentaliserende lag i hjernen. Bogen henvender sig til pædagoger, psykologer, plejefamilier, lærere, socialrådgivere, sundhedsplejersker og studerende.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.