• Print

Affektregulering i udvikling og psykoterapi

Jens Hardy Sørensen (red.)
Redaktører: Jens Hardy Sørensen
Forfattere:

ISBN: 9788741202198 (Bog)
Udgivelsesår: 2006
Udgave: 1
Sider: 408
Bestil vurderingseksemplar

Peter Fonagy, Allan N. Schore og Daniel N. Stern er tre af verdens førende navne inden for aktuel forskning i den tidlige tilknytning og dens betydning for vores psykiske udvikling. Med denne bog foreligger for første gang en samling af deres mest betydningsfulde artikler på dansk.

Det fælles tema for artiklerne er affektregulering, som spiller en helt central rolle i relationen mellem mor og barn og mellem terapeut og klient. Forfatterne belyser affekt-reguleringens betydning for tilknytning, for selvets dannelse og for udvikling, fejludvikling og psykoterapi – særligt i forhold til terapi med klienter med personlighedsforstyrrelser.

Jens Hardy Sørensen har skrevet et omfattende dansk introduktionskapitel til bogen, hvori han beskriver affekternes betydning for beskrivelsen af menneskelige relationer, affekternes neurobiologiske grundlag og affektregulering i empatiudvikling og dynamisk psykoterapi.

Bogen henvender sig til studerende og praktikere inden for psykologi, psykiatri, pædagogik og andre fag, der beskæftiger sig med børns og voksnes udvikling.

Bagsidetekst
Peter Fonagy, Allan N. Schore og Daniel N. Stern er tre af verdens førende navne inden for den nyeste forskning i den tidlige tilknytning og dens betydning for vores psykiske udvikling. For første gang er nogle af deres mest betydningsfulde artikler samlet på dansk under temaet: affektreguleringens centrale rolle i relationen mellem mor og barn og mellem terapeut og klient. Artiklerne belyser affektreguleringens betydning for tilknytning, for selvets dannelse og for udvikling, fejludvikling og psykoterapi – særligt i forhold til terapi med klienter med personlighedsforstyrrelser. Jens Hardy Sørensen har skrevet et omfattende dansk introduktionskapitel, der beskriver affekternes betydning for beskrivelsen af menneskelige relationer, affekternes neurobiologiske grundlag og affektregulering i empatiudvikling og dynamisk psykoterapi. Bogen henvender sig til studerende og praktikere inden for psykologi, psykiatri, pædagogik og andre fag, der beskæftiger sig med børns og voksnes udvikling.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.