• Print

Acceptance and Commitment Therapy

Psykologisk fleksibilitet og mindfulnessprocesser

,

ISBN: 9788741256108 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 523
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Denne bog er en opdatereret udgave af en af de første bøger om terapiformen Acceptance and Commitment Therapy (ACT) skrevet af de tre ophavsmænd.
Siden førsteudgaven udkom i 1999, har ACT udviklet sig betydeligt både begrebsmæssigt, teknologisk og empirisk, og et stort antal praktikere har taget tilgangen til sig som en velegnet og effektiv måde at skabe forandring på.

Denne udgave tager udgangspunkt i den psykologiske fleksibilitetsmodel som en enhedsmodel af menneskets funktioner og fokuserer på psykisk fleksibilitet som vejen til forandring og udbedring af en lang række af kliniske problemstillinger. Ud over dette fokus er bogen udvidet med beskrivelser af bl.a. mindfulnessprocesser, den terapeutiske relation, case-formulering og sammenhængen mellem ACT og kognitiv adfærdsterapi. Forfatterne beskriver desuden effektive og innovative måder at udvikle psykisk fleksibilitet på ved at anvende og målrette de seks centrale processer i ACT: defusion, accept, fleksibel opmærksomhed i forhold til nuet, selvet som kontekst, værdier og engageret handling.

SIND bladet, juni 2013

28-08-2013 Jesper Steen Andersen

”Bogen er ikke bare, som det fremgår af den danske undertekst, et værk, hvor psykologi og østlig spiritualitet blandes sammen – denne sammenblanding forsvares også. (…) Bogen kan anbefales til dem, der ønsker at læse om, hvordan psykologi blandes sammen med østlig spiritualitet.”

Bagsidetekst
Acceptance and Commitment Therapy. Psykologisk fleksibilitet og mindfulnessprocesser er en opdateret udgave af en af de første bøger om terapiformen Acceptance and Commitment Therapy (ACT) skrevet af de tre ophavsmænd. Siden førsteudgaven udkom i 1999, har ACT udviklet sig betydeligt både begrebsmæssigt, teknologisk og empirisk, og et stort antal praktikere har taget tilgangen til sig som en velegnet og effektiv måde at skabe forandring på. Denne udgave tager udgangspunkt i den psykologiske fleksibilitetsmodel som en enhedsmodel for menneskets funktioner og fokuserer på psykisk fleksibilitet som vejen til forandring og udbedring af en lang række af kliniske problemstillinger. Ud over dette fokus er bogen udvidet med beskrivelser af bl.a. mindfulnessprocesser, den terapeutiske relation, caseformulering og sammenhængen mellem ACT og kognitiv adfærdsterapi. Forfatterne beskriver desuden effektive og innovative måder at udvikle psykisk fleksibilitet på ved at anvende og målrette de seks centrale processer i ACT: defusion, accept, fleksibel opmærksomhed i forhold til nuet, selvet som kontekst, værdier og engageret handling.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.