• Print

Udeskoledidaktik

- for lærere og pædagoger

Niels Ejbye-Ernst, Karen Seierøe Barfod, Peter Bentsen (red.)
Redaktører: Niels Ejbye-Ernst, Karen Seierøe Barfod, Peter Bentsen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741264783 (Bog)
ISBN: 9788741270135 (i-bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 264
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Denne bog sætter fokus på og diskuterer teoretiske og praktiske aspekter i relation til udeskole og fagdidaktik. Bogen er tænkt som en indføring i, hvordan udeskole kan inddrages i fagene i grundskolen.

Bogen beskriver den mangfoldighed af muligheder, som udeskoleundervisning rummer. Hensigten er at inspirere lærere, skolepædagoger og andre, der arbejder med udeskole, til både almen- og fagdidaktiske overvejelser over brugen af udeskole.

Imellem de didaktiske og faglige kapitler er indsat bokse, der giver eksempler på, hvordan udeskole kan understøttes, eller fortæller om arbejdet med særlige målgrupper.

 

Niels Ejbye-Ernst er ph.d. og lektor ved pædagoguddannelsen VIA og Skovskolen i Nødebo.

Karen Barfod er lektor og programkoordinator for VIA’s program for outdoorpædagogiske perspektiver i professionsuddannelser samt formand for foreningen UdeskoleNet.

Peter Bentsen er ph.d. og seniorforsker ved Sundhedsfremme og Forebyggelse, Steno Diabetes Center Copenhagen.

Folkeskolen

26-10-2017 

Ove Christensen

"»Udeskoledidaktik - for lærere og pædagoger« er en meget inspirerende og letlæst bog, som først og fremmest med de mange konkrete beskrivelser af forløb kan være en hjælp for alle, der i højere grad vil lave skole ude i lokalmiljøet, hvad enten det er natur-eller kultursteder.

[...]

Og så er det også vigtigt, som bogen gør et stort nummer ud af, at pege på, at læring ikke er en isoleret kognitiv proces, men noget, der foregår gennem kropslig handling, sanselige erfaringer og i samspil med andre. Det er det, didaktik ude og inde i det hele taget handler om.

Så gå bare ud og mød verden med et åbent sind sammen med eleverne. Med »Udeskoledidaktik« er du godt klædt på til opgaven."

Her kan du finde ekstra materiale til bogen
Download bogens figurer her
Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.