• Print

Lektionsstudiebogen

,,,,

ISBN: 9788741266244 (Bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 200


Kan købes fra: 03-04-2017

Bestil vurderingseksemplar

Lektionsstudier er, når et lærerteam systematisk planlægger, gennemfører og reflekterer over en undervisningslektion for sammen at udvikle den enkelte lærers undervisningspraksis. Ideen stammer fra Japan, hvor lektionsstudier har været i brug i mere end 100 år, og hvor alle lærere nogle gange om året deltager i lektionsstudier som led i deres professionelle udvikling.

Metoden flader således i tre tempi:

  1. Planlægning: Et lærerteam målsætter og planlægger en lektion med henblik på at undersøge et spørgsmål knyttet til undervisning eller afprøve en bestemt tilgang. De producerer en detaljeret undervisningsplan.
  2. Gennemførelse: En lærer fra teamet gennemfører lektionen ud fra planen, mens de øvrige observerer.
  3. Refleksion: Ud fra observationerne reflekterer deltagerne over undervisningen med specifikt fokus på elevers læring. På baggrund af refleksionen kan processen evt. begynde forfra med justeringer af lektionsplanen, ny gennemførelse og refleksion.

Lektionsstudiebogen gennemgår teorien bag metoden og giver en lang række anvisninger på, hvordan undervisere kan gennemføre lektionsstudier.

Bogen henvender sig til undervisere og de mange studerende, der studerer for at blive gode undervisere.

 

Inspirationseftermiddag

D. 28. marts kan du komme til inspirationseftermiddag for lærere og lærerstuderende med Hans Reitzels Forlag. Bliv inspireret af forfatterne og hør om tre nye undervisningsmetoder:

1. Lektionsstudier tager udgangspunkt i en gruppe læreres planlægning, gennemførelse og refleksion over en undervisningslektion med et bestemt fagligt mål.

2. Peer Learning bygger blandt andet på kooperative og kollaborative læringsstrukturer, men går tættere på den enkelte og de elever, der sammen udgør vidensressourcen.

3. Microteaching er en videobaseret feedbackmetode, der kan bekræfte god undervisning samtidig med, at den kan få underviseren til at få øje på nye udviklingsmuligheder.

Læs mere her

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.