• Print

Krise og udvikling

ISBN: 9788741250373 (Bog)
Udgivelsesår: 2007
Udgave: 5
Sider: 228
Bestil vurderingseksemplar

"Krise og udvikling" er en klassiker inden for sit område og foreligger her i en revideret 5. udgave.

Bogens opbygning

Første del af bogen omhandler barne- og ungdomsårenes kritiske udvikling og anden del den voksnes kritiske livsperioder. Tredje del omhandler den traumatiske krise og del fire katastrofepsykiatri og sene stressreaktioner.

 

Målgruppe

Bogen henvender sig i første række til alle, der arbejder med behandling af mennesker, men den er også af interesse for andre, der har lyst til at øge deres forståelse af sig selv og deres medmennesker.

 

Oversat fra svensk af Ole Thornye efter ’Kris och utveckling’.

Johan Cullberg er docent i psykiatri og psykoanalytiker med mange års erfaring fra klinisk og videnskabeligt arbejde. Han har skrevet adskillige grundbøger inden for det psykologiske fagområde og har modtaget flere priser for videnskabelig formidling.

Bagsidetekst
Psykiske kriser er en del af ethvert menneskes liv. Ingen undgår dem. En del kriser opstår på baggrund af pludselige, ofte voldsomme begivenheder i et menneskes liv, andre kan siges at være en del af livet, fx pubertet og pensionsalder. Krisen er ofte en forudsætning for udvikling, men den kan også give anledning til livslang psykisk invaliditet. Forfatteren beskriver krisernes årsager og forløb på en sådan måde, at krisesituationerne bliver mere forståelige for den, der møder dem i sit eget liv eller hos sine medmennesker. Bogen henvender sig til alle, der møder mennesker i krise, det være sig professionelt eller privat, og til personer, der selv oplever eller har oplevet en krise. Den kræver ingen forhåndsviden og kan således læses af enhver, der ønsker at øge forståelsen af sig selv og sine medmennesker. Krise og udvikling er en klassiker inden for sit område og foreligger her i en revideret 5. udgave. Bogen er bl.a. udvidet med kapitler om katastrofepsykiatri og sene stressreaktioner skrevet af docent Tom Lundin.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.