• Print

Interview med børn

Kim Rasmussen, Jan Kampmann, Hanne Warming (red.)
Redaktører: Kim Rasmussen, Jan Kampmann, Hanne Warming
Forfattere: ,,,,,,,,,

ISBN: 9788741263274 (Bog)
ISBN: 9788741268972 (i-bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 240
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Interview med børn handler om børneinterview i forbindelse med forskning. I takt med at forskning i børn og barndom har udviklet sig til et selvstændigt forskningsfelt, er det blevet mere og mere almindeligt at inddrage børnene selv som informanter. Der er derfor efterhånden udviklet en hel vifte af forskellige metodiske tilgange og teknikker til at lave børneinterview. I denne bog præsenteres et udvalg af disse.

Børneinterview i forskningssammenhæng deler fællestræk med andre former for interview. Bogen argumenterer imidlertid for, at der en række særlige overvejelser, man bør gøre sig med hensyn til, hvorfor, hvornår og hvordan man involverer børn i forskningsinterview.

Interview med børn er tænkt som inspiration til og afsæt for metodiske refleksioner i forbindelse med inddragelse af børn som informanter. Selvom de enkelte kapitler ikke præsenterer trin for trin-metodeanvisninger eller -opskrifter, kan bogen forhåbentlig med sine eksempler inspirere til konkret tilrettelæggelse af børneinterviewundersøgelser.

Jan Kampmann er professor og forsker ved Center for barndom, ungdom og familielivsforskning på Roskilde Universitet. Kim Rasmussen er lektor sammesteds. Hanne Warming er professor (MSO) ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet.

Bagsidetekst

Interview med børn handler om børneinterview i forbindelse med forskning. I takt med at forskningen i børn og barndom har udviklet sig til et selvstændigt forskningsområde, er det blevet stadig mere almindeligt at inddrage børnene selv som informanter. Der er derfor efterhånden udviklet en hel vifte af forskellige metodiske tilgange og teknikker til at lave børneinterview. I denne bog præsenteres et udvalg, bl.a. foto- og videobaserede interview, gående interview og interview med udgangspunkt i børnenes tegninger m.fl.

Forskningsinterview med børn deler fællestræk med andre former for interview. Bogen argumenterer imidlertid for, at der en række særlige overvejelser, man bør gøre sig om, hvorfor, hvornår og hvordan man involverer børn i forskningsinterview.

Interview med børn er tænkt som inspiration til og afsæt for metodiske refleksioner i forbindelse med inddragelse af børn som informanter, og selvom de enkelte kapitler ikke præsenterer trin for trin-metodeanvisninger eller -opskrifter, kan bogens eksempler forhåbentlig inspirere til konkret tilrettelæggelse af børneinterviewundersøgelser.

Jan Kampmann er professor i barndomsforskning ved Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet.

Kim Rasmussen er lektor sammesteds.

Hanne Warming er professor (mso) ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet.

    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.