• Print

Hattie på dansk

Evidenstænkningen i et kritisk og konstruktivt perspektiv

,,,,,

ISBN: 9788741267272 (Bog)
ISBN: 9788741268774 (i-bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 166
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Uddannelsesforskeren John Hattie har gjort sit indtog i Danmark, hvor hans metaforskning har slået rod i faglige, politiske og kommercielle miljøer. Herfra er groet en dansk forståelse af Hattie, der bl.a. er blevet omsat til:

 • politiske initiativer (folkeskolereformen og herunder især forenklede Fælles Mål),
 • kommunale initiativer (fx konkret 'synlig læring' i stedet for Hatties Visible Learning, der handler om at se hinandens perspektiver i læringsprocessen),
 • lokale initiativer (skolerne, som pålægges at arbejde videre med de kommunale initiativer).

Hattie på dansk - Evidenstænkningen i et kritisk og konstruktivt perspektiv indfører i Hatties forskning, og hvordan den bruges i og har taget styringen på dansk skolepædagogik. Som Hattie anvendes i Danmark er det i følge bogens forfattere tvivlsomt, hvorvidt der overhovedet er evidens for de initiativer, der bliver taget. Hertil kommer, at initiativerne groft sagt umyndiggør læreren, da Hattiebaserede koncepter og manualer angiver vejen for læring. Man bør derfor diskutere brugen af Hattie kritisk og konstruktivt i bestræbelserne på at udvikle pædagogikken og skolen – og i bestræbelserne på at justere de initiativer af ovennævnte art i den danske folkeskole.

Indhold

 • Introduktion til Hattie og synlig læring– Per Fibæk Laursen
 • Forenklingen af Hattie og Fælles Mål – Keld Skovmand
 • Koncepternes vagtparade: Oversættelsen af synlig læring i praksis – Jørn Bjerre og Niels Møller
 • Know Thy Impact - blinde vinkler i John Hatties evidens-credo – Steen Nepper Larsen
 • Et kritisk lys på John Hatties teori om Visible Learning – Thomas Rømer

DBC - Lektørudtalelse

01-05-2017 

Henrik Munch Jørgensen

"Bogen er et både kritisk og konstruktivt indlæg i den pædagogiske debat. En bog som bør læses af alle med engagement i skoleverdenen"

Jyllands-Posten

22-02-2017 

Mikael Busch

"Til alle forældre vil jeg sige: Læs "Hattie på dansk", hvis I undrer jer over, hvad i alverden der foregår henne i jeres børns skole."

Anmelder: Træk Hattie-bog tilbage

"Det her er en vigtig bog! For forfatterne tager så hårdt fat i John Hatties analyser og brugen af dem, at forlag, kommuner, konsulentfirmaer, Undervisningsministeriet og andre konceptmagere efter behandlingen står tilbage med mentale blå mærker og ja-hattien trukket langt ned over ørerne."


Thorkild Thejsen, folkeskolen.dk, d. 20. januar - læs hele anmeldelsen her

Bagsidetekst
  Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

  Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.