• Print

Find din stemme

En brugsbog

,

ISBN: 9788741253848 (Bog)
Udgivelsesår: 2010
Udgave: 1
Sider: 184
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

En brugsbog til alle, der gerne vil blive bedre til at udtrykke sig mundtligt

Find din stemme er skrevet af to af Danmarks mest erfarne undervisere i stemmetræning og mundtlig formidling. Forfatterne beskriver på en gang sagligt og underholdende, hvordan man med nogle enkle greb og konkrete øvelser kan finde eller generobre sin stemme.

Det får du ud af at læse bogen

  • konkrete øvelser for stemme og krop
  • gode råd om præsentation, kropssprog, håndtering af nervøsitet, oplæsning, PowerPoint-præsentation, speaktræning m.m. 

Målgruppe

Find din stemme henvender sig til professionelle stemmebrugere og er målrettet skuespillere, radio- og tv-journalister og erhvervsfolk. Men også advokater, skolelærere, præster, læger, forfattere, foredragsholdere og alle andre, der bruger stemmen professionelt vil have stor glæde af bogen og de tilhørende øvelser.

Bogens opbygning

Find din stemme har ni kapitler og to appendikser med forslag til trænings- og opvarmningsprogrammer. Den er skrevet så den er enkel at gå til og nem at finde rundt i. Nogle kapitler beskriver de tanker og principper, der ligger til grund for det praktiske arbejde, andre giver detaljerede gennemgange af de praktiske øvelser.

 

Kan du styre din stemme?

Dorte Koch

Dorte Koch er uddannet voice teacher fra Central School of Speech and Drama, London og har en MA i Voksenuddannelse og HR fra Roskilde Universitetscenter. Hun underviser skuespiller- og dansestuderende på Statens Teaterskole og Skuespillerskolen ved Odense Teater i professionel stemmebrug og er gæstelærer på Roskilde Universitetscenter. I erhvervslivet giver hun som konsulent kurser og individuel coaching i præsentationstræning, stemmetræning og personlig gennemslagskraft.

Læs mere her

Lene Kleinschmidt

Lene Kleinschmidt er cand. mag. i dansk og retorik fra Københavns Universitet. Hun underviser skuespiller- og instruktørstuderende på Statens Teaterskole i professionel stemmebrug, træner studieværter og journalister i DR og andre medievirksomheder, og hun arbejder som konsulent med præsentationstræning, personlig gennemslagskraft og medietræning i erhvervslivet. Hun driver sammen med journalist Mette Koors Institut for Medietræning.

Læs mere her

Dorte Koch
Dorte Koch
Lene Kleinschmidt
Lene Kleinschmidt

Rhetorica Scandinavica

05-05-2011 

"Find din stemme" er en stemmepædagogisk bedrift, og dens nytænkende brug af nettet bevirker en mulig interaktion mellem afsender og modtager, som tidligere stemmebrugslitteratur har savnet, og som langt hen ad vejen kan sikre at øvelserne udføres korrekt, så man opnår den vokale forbedring. Bogen anvendes allerede af de retorikstuderende på Københavns Universitet, der uddanner sig til talelærere, og som især i øvelsesafsnittene har fundet inspiration til at forny det stemmepædagogiske arbejde.

Det kan være svært at lave stemmeøvelser ud fra en tekst man læser. Vi har derfor samlet en række af øvelserne og alle opvarmingsprogrammerne på lydfiler, der enten kan høres på computeren eller overføres til et andet medie.

Giv dig god tid i begyndelsen. Lær øvelserne at kende, og vælg så de øvelser, du oplever som mest effektive. Du kan løbende prøve andre øvelser og udvide dit repertoire.

Husk at holde pauser - træk vejret!

Velkommen

Øvelserne:

(Klik på linket for at høre øvelserne)

 øvelse 16: Det var en mørk og stormfuld nat  øvelse 17: Nah-øvelse
 øvelse 18: Hmm hmm maxilla  øvelse 19: Buddhisten/[H]'Amar
 øvelse 25: Blafrende læber  øvelse 26: Glidetoner med humlebi
 øvelse 27: Trompetkinder  øvelse 28: O med lukket mund
 øvelse 29: Det høflige gab  øvelse 30: Boris, double bass
 øvelse 31: Maria, viola  øvelse 32: Dolores, cello
 øvelse 33: Melissa, violin  øvelse 48: Hviske kah-kah
 øvelse 49: Gansejls-fitness mod nasalitet  øvelse 50: Ha ma na gna
 øvelse 51: Way-way/oui-oui  øvelse 52: Pamela Anderson
 øvelse 53: Mabapavafa  øvelse 54: Eksplosive konsonanter
 øvelse 55: Uendelighedsøvelse 1  øvelse 56: Uendelighedsøvelse 2
 øvelse 57: Vokalklingende tale  øvelse 58: Vanvittig vittig

 3 øvetekster

- læst af Lars Mikkelsen  

Hør Diminuendo 

Hør Sonet nr. 56

Hør Antonius' monolog

Ønsker du at gemme lydfilerne lokalt, skal du blot åbne lydfilen, højreklikke og vælge ”gem som”.

Bagsidetekst
Find din stemme er en brugsbog til alle der ønsker at blive bedre til at udtrykke sig mundtligt. Bogen der er skrevet af to erfarne stemmetrænere og talelærere, rummer en mængde konkrete øvelser for stemme og krop der erfaringsmæssigt virker. Forfatterne beskriver på en gang sagligt og underholdende hvordan man ved at arbejde med bogens træningsprogrammer kan finde eller generobre sin egen stemme. Bogen rummer desuden en række råd der er nyttige i forbindelse med mundtlig formidling, bl.a. om præsentation, kropssprog, håndtering af nervøsitet, oplæsning, mundtlighed i kombination med PowerPoint, speaktræning m.v. Til bogen hører en hjemmeside hvor øvelserne er indtalt og grundigt gennemgås. Her findes også tre litterære øvetekster fortolket specielt til denne bog af skuespiller Lars Mikkelsen. Find din stemme henvender sig til alle de professioner hvor man bruger stemmen i sit arbejde: journalister, skuespillere, erhvervsfolk, lærere m.fl . Derudover til studerende og praktikere inden for kommunikation og formidling og til videre-/efteruddannelse inden for disse områder.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.