• Print

Velfungerende grupper og team

Grundbog om facilitering i organisation og ledelse

,

ISBN: 9788741255767 (Bog)
ISBN: 9788741259024 (i-bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 336
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Coaching og facilitering har meget til fælles, men er langt fra det samme! Man kan forenklet sige, at det, coaching giver til samtaler, giver facilitering til grupper.

Facilitering handler i al sin enkelhed om den svære kunst at hjælpe grupper til at gøre det, de er sat i verden til at gøre på en effektiv, berigende, involverende, engagerende og resultatorienteret måde – især når vi taler om ledelse og organisationsudvikling.

Facilitering er et kvalificeret og aktuelt bidrag til, hvordan vi kan takle udviklingen i samfundet og dermed fremtidens ledelse mere effektivt. En teori og et praktisk værktøj til at arbejde med organisationers mange udfordringer og behov med udgangspunkt i internationalt anerkendte principper for, hvad der karakteriserer god facilitering.

Denne grundbog er skrevet ud fra et ønske om at hjælpe ledere, konsulenter, procesledere og alle andre, der arbejder professionelt og målrettet med grupper og team over kortere eller længere tid, til at forstå faciliteringens muligheder, afgrænsninger og essens.

Forelæsninger Folkeuniversitetet:

I Emdrup med start d. 16. juni 2014
Velfungerende grupper og team

Om forfatterne

LARS BORGMANN

Lars Borgmann har en baggrund som international uddannelsesleder. Han er uddannet psykoterapeut, IAF Certified Facilitator, og har bl.a. studeret Master i Organisationspsykologi (MPO) på RUC samt systemisk coaching. Lars er medstifter i CENFAC, Center for Facilitering Aps. Er sammen med Michael Ørbech forfatter til Livgivende Samtaler og Relationer.

MICHAEL ØRBECH

Michael Ørbech er Cand. polyt, psykoterapeut (SPUD/EAPT godkendt), IAF Certified Facilitator (CPF), Council Guide, studier i organisationspsykologi på RUC (MPO) samt systemisk trænet hos bl.a. Peter Lang. Michael er partner i CENFAC, Center for Facilitering Aps.

Lars Borgmann

Michael Oerbech

Sygeplejersken

17-05-2013 Sara Bodekær Clausen

"Det er tydeligt, at bogens to forfattere har et solidt kendskab til organisationsudvikling, procesarbejde og teamfacilitering ikke bare på det teoretiske plan, men også i praksis, og de formår at formidle det på en letforståelig og meget motiverende facon."

Lektørudtalelse

18-02-2013 Jette Landberg

"Den sidste del rummer en meget brugbar værktøjskasse med en lang række gode, konkrete værktøjer.[...] Dybdegående og teoretisk meget velfungerende bog om facilitering, der med værktøjskassen og kogebogen også er fin til praktisk brug".

Videoer

Introduktion til bogen samt workshop - se videoerne
Velfungerende grupper og team
Bagsidetekst
Coaching og facilitering har meget til fælles, men er langt fra det samme! Man kan forenklet sige, at det, coaching giver til samtaler, giver facilitering til grupper. Facilitering handler i al sin enkelhed om den svære kunst at hjælpe grupper til at gøre det, de er sat i verden til at gøre, på en effektiv, berigende, involverende, engagerende og resultatorienteret måde – især når vi taler om ledelse og organisationsudvikling. Facilitering er et kvalifi ceret og aktuelt bidrag til, hvordan vi kan takle udviklingen i samfundet og dermed fremtidens ledelse mere eff ektivt. En teori og et praktisk værktøj til at arbejde med organisationers mange udfordringer og behov med udgangspunkt i internationalt anerkendte principper for, hvad der karakteriserer god facilitering. Denne grundbog er skrevet ud fra et ønske om at hjælpe ledere, konsulenter, procesledere og alle andre, der arbejder professionelt og målrettet med grupper og team over kortere eller længere tid, til at forstå faciliteringens muligheder, afgrænsninger og essens.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.