• Print

Offentlig styring

Simpel, reflekteret, transformativ

Klaus Majgaard
Redaktører: Thorkild Olsen
Forfattere:

ISBN: 9788741255934 (Bog)
ISBN: 9788741259680 (i-bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 336
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Bogen til lederen, udviklingskonsulenten og politikeren som har brug for at opbygge viden og kompetencer til at kunne praktisere og udvikle styringen i det offentlige.

Der er tryk på dilemmaerne i den offentlige sektor. En presset økonomi og store krav til fornyelse af ydelser og arbejdsformer er to væsentlige vilkår. Vi kan føle os klemt i dilemmaerne – eller vi kan se dem som afsæt for nytænkning. Hvad vej det går, afhænger i høj grad af kvaliteten i den dialog, vi har med hinanden – politikere, borgere, fagfolk og administratorer.

Bogens opbygning

Bogen giver tre bud på, hvordan vi udvikler styringsdialogen: Simpel styring fokuserer aktiviteter og ressourcer på givne mål og effekter. Reflekteret styring prøver at skabe balance mellem forskellige styringslogikker og forme vores forståelse af, hvad mål og effekter overhovedet er. Endelig sender transformativ styring os ud i en radikal åbenhed for det helt nye, som opstår i sammenstødet mellem de forskellige hensyn og logikker.

Formål

Bogen centrale pointe er, at hvis vi vil en rationel styring, må vi udvikle kvaliteten af den dialog, vi har med hinanden på tværs af styringens forskellige rum og niveauer. Bogen er understøttet af en lang række illustrative cases, der sikrer, at vi er med og ikke blot forstår teoriens finere detaljer, men netop forstår ideen med de forskellige styringssprog.

Målgruppe

Alle offentlige ledere og kommende ledere. Oplagt til fag på udddannelser i Diplom i ledelse og Master i ledelse. Udviklingskonsulenter og politikere vil også have stor gavn af denne bog.

En bog, der uden tvivl vil kunne bidrage i væsentligt omfang i forhold til den enkelte læsers forståelse og bevidsthed om de mange muligheder, der ligger i dialogen, og som er en helt afgørende forudsætning for den fremadrettede styring i den offentlige sektor.

Chefkonsulent Jens Kaptain - DKnyt

KLAUS MAJGAARD

er selvstændig konsulent inden for offentlig velfærdsudvikling og styring. Han er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet og har tidligere blandt andet været konsulent i Deloitte, kontorchef i Økonomistyrelsen, administrerende direktør for Børne- og ungeforvaltningen i Odense Kommune og direktør for Børn og Kultur i Fredericia Kommune. Derudover er Klaus Majgaard adjungeret professor i offentlig ledelse og styring på CBS.

Klaus Majgaard

[...] [Bogen vil [...] være en stor gevinst, hvis den indgår i efter - og videreuddannelses-forløb og opkvalificering af specielt chef- og lederniveauerne, og således bruges som lærebog, der læses og diskuteres i studiemiljøer i fortløbende lektioner, således der gives tid til refleksion, fordybelse og erfaringsudveksling for derigennem at få fat i bogens kvalitative elementer og points.

En bog, der uden tvivl vil kunne bidrage i væsentligt omfang i forhold til den enkelte læsers forståelse og bevidsthed om de mange muligheder, der ligger i dialogen, og som er en helt afgørende forudsætning for den fremadrettede styring i den offentlige sektor.

Titlen 'Offentlig styring' kan måske give associationer om topstyring, hvor denne bogs spændende indhold og tænkesæt bør bredes ud til de mange, den er rettet imod - politikere, borgere, fagfolk og administratorer - med det helt afgørende formål, at udvikle kvaliteten af styringsdialogerne i det offentlige.

En bog, der er værd at have stående i bogreolen og vende tilbage til, og som vil være et fornemt og værdifuldt udgangspunkt i samspillet med andre, der ser kvaliteterne i det dialogbaserede tankesæt, og som med det udgangspunkt ønsker at bidrage til grundlæggende fornyelser i den offentlige sektor.]

Chefkonsulent Jens Kaptain - DKnyt

Perspektiv

25-04-2014 Astrid Maan Thomsen

"Klaus Majgaard tager fat på et yderst relevant og samtidig vanskeligt emne. Et emne som han, til trods for inddragelse af mange forskellige teoretikere, formår at klargøre i et flydende og forståeligt sprog"

Plenum

28-11-2013 John Møller

"Her er et værk, der vil sætte sig spor både teoretisk som praktisk. Jeg håber mange vil læse med."

Danske Kommuner

06-06-2013 Anne Tortzen

"Bogens klare styrke er foraftterens evne til at klæde dagens offentlige styringslogik af til skindet i præcise og skarpe analyser". Bogen får 5 ud af 6 stjerner.

Bagsidetekst
Der er tryk på dilemmaerne i den offentlige sektor. En presset økonomi og store krav til fornyelse af ydelser og arbejdsformer er to væsentlige vilkår. Vi kan føle os klemt i dilemmaerne – eller vi kan se dem som afsæt for nytænkning. Hvilken vej, det går, afhænger i høj grad af kvaliteten af den dialog, vi har med hinanden – politikere, borgere, fagfolk og administratorer. Bogen giver tre bud på, hvordan vi udvikler styringsdialogen: · Simpel styring fokuserer aktiviteter og ressourcer på givne mål og effekter. · Reflekteret styring prøver at skabe balance mellem forskellige styringslogikker og forme vores forståelse af, hvad mål og effekter overhovedet er. · Transformativ styring sender os ud i en radikal åbenhed for det helt nye, som opstår i sammenstødet mellem de forskellige hensyn og logikker. Bogens sigte er at bane vej for en praksis, der integrerer alle tre tilgange. Offentlig styring henvender sig til diplom- og masteruddannelser inden for offentlig styring og ledelse.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.