• Print

Narrativ ledelse

forandring gennem spørgsmål og fortællinger

,,

ISBN: 9788741255941 (Bog)
ISBN: 9788741258997 (i-bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 244
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Hvordan kan man hele tiden lede i de små situationer i hverdagen i bestræbelsen på at udvikle, anerkende, skabe samarbejde og innovation samt undgå at potentielle konflikter vokser og bliver vanskelige at løse?

Forfatterne fokuserer på ledelse af mennesker, hvilket indebærer en konstant forholden sig til både irrationelle og rationelle handlinger. Lederens forståelse af de mange små hverdagshændelsers betydning gør det muligt at udøve mere meningsfuld ledelse.

Målgruppe

Bogens målgruppe er kurser og efteruddannelse i ledelse med bl.a. narrativt fokus.

Bogens hjemmeside

Her kan du læse mere om bogen og forfatterne samt deltage i debat omkring bogens emner.

Gå til bogens hjemmeside

Mette Trangbæk Hammer

(f. 1971) har været ansat inden for uddannelses- sektoren siden 1996 efter afsluttet cand.mag.-uddannelse med dansk som hovedfag og idræt som bifag. Hun har været gymnasielærer i en årrække og er i den forbindelse forfatter til en række lærebøger inden for begge sine fag. I 2005 blev hun ansat som pædagogisk leder på Sankt Annæ Gymnasium og i 2008 som vicerektor samme sted. Ud over at beskæftige sig med uddannelse har hun også arbejdet inden for idrætsverdenen med en fortid som landsholdsgymnast, træner på konkurrencehold, kursusleder i foreninger og i Danmarks Idræts- Forbund, underviser på Institut for Idræt og censor ved universiteterne.

Læs mere: dk.linkedin.com/pub/mette-trangbæk/20/896/550/

Henriette Moos

(f. 1971) har beskæftiget sig indgående med iværksætteri af kreative virksomheder og produktinnovation i krydsfeltet mellem it, indholds- produktion og sociale medier til underholdning og læringsformål siden 2001. Hun er cand. mag. i musikvidenskab og har været ekstern lektor og vejleder ved IT-Universitet siden 2002, men har haft hovederhverv som produkt- og afdelingschef i flere danske it-, web- og televirksomheder. Desuden virker hun som censor ved flere danske universiteter, er bestyrelsesmedlem i flere virksomheder og har egen konsulentvirksomhed (Moos Innovation) med idé- og strategiudvikling inden for digital kreativitet og indholdsudvikling på tværs af medier.

Læs mere: dk.linkedin.com/in/henriettemoos/

Stig Geer Pedersen

(f. 1965) har været ansat i finanssektoren siden starten af 1990’erne og i Topdanmark Forsikring siden 2000, hvor han har været leder for flere afdelinger og nu er udviklingskonsulent. Han er cand.merc.jur. fra Copenhagen Business School, hvor han i perioden 2001-2010 var ekstern lektor. Beskæftigelsesfeltet har været inden for henholdsvis projektledelse, ledelse og forretningsudvikling. 

Læs mere: dk.linkedin.com/pub/stig-geer-pedersen/0/292/65b

Alle tre forfattere har gennemført den toårige lederuddannelse i
Ledelse, coaching, organisations- & personaleudvikling ved DISPUK fra 2007-2009.

Mette Trangbæk Hammer

Henriette Moos

Stig Geer Pedersen

Bagsidetekst
Narrativ ledelse – forandring gennem spørgsmål og fortællinger beskriver en ledelsespraksis, hvor den enkelte medarbejders personlige fortællinger inddrages i hverdagens samtaler og processer med henblik på at skabe bedre samarbejde, reelle forandringer og højere kvalitet i arbejdet. Forfatterne har taget udgangspunkt i deres egne erfaringer med at anvende det narrative perspektiv i ledelse af ressourcestærke og højt specialiserede medarbejdere inden for blandt andet finans- og uddannelsessektoren og it- og crossmediaudvikling. Bogen indledes med en introduktion af centrale begreber og metoder inden for narrativ praksis samt eksempler på, hvordan den narrative tilgang kan anvendes i forhold til ledelse. Derefter følger en række cases, der beskriver, hvordan narrative elementer kan implementeres i forhold til en bred vifte af arbejdssituationer i en leders hverdag, herunder afdelingsmøder, videndeling, innovationsprojekter, medarbejderudviklingssamtaler, konflikthåndtering, budgetprioritering, håndtering af kritik, afskedigelse og påtale m.fl. Alle kapitler er ledsaget af øvelser, der gør det let at komme i gang med at flette narrative elementer ind i det daglige arbejde. Bogen henvender sig til både nye og erfarne ledere, der er interesserede i at arbejde med sprogets og samtalens muligheder for at skabe involverede medarbejdere, og som ønsker inspiration til at håndtere tilbagevendende problemer og konflikter på nye måder og til at takle nye medarbejdertyper, udviklings- og kommunikationsopgaver.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.