• Print

Ledelse mellem hjerne og hjerte

om mentalisering og neuroaffektivt lederskab

Susan Hart og Henrik Hvilshøj (red.)
Redaktører: Susan Hart, Henrik Hvilshøj
Forfattere: ,,,,,,

ISBN: 9788741256252 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 576
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Morgendagens krav til ledelse kræver, at lederen i højere grad bringer sine personlige kompetencer ind i samspillet med andre mennesker og formår at anvende og regulere sine følelser og emotioner optimalt. Inddragelse af emotionelle og mentale ressourcer gør den enkelte leder til en bedre chef, både for sig selv og for sine medarbejdere.

En nyskabende bog, der kobler den seneste ledelsesteori, herunder neuroledelse, sammen med udviklingspsykologi og bygger bro mellem de krav og den hverdag, lederen møder. Bogen har samlet danske og udenlandske bidrag til, hvordan vi kan opnå bedre ledelse og velfungerende organisationer og virksomheder gennem bl.a. mentalisering, empati og neuroaffektivt lederskab.

Bogens opbygning

Bogen består af fem dele:

1. Introduktion til neuroaffektivt lederskab,

2. Emotionel intelligens og empatisk ledelse,

3. Arbejdspladsen som tryg base,

4. Prosocial ledelse i offentlige og omsorgsgivende organisationer,

5. Introduktion til lederens udvikling af social kapacitet.

Målgruppe

Bogen henvender sig til ledere og konsulenter i private og offentlige virksomheder og organisationer, som identificerer sig med den moderne og selvudviklende leder, der ønsker at skabe bedre udvikling for sig selv, sine medarbejdere og i hele organisationen. Endvidere kan bogen indgå i videre- og efteruddannelsesforløb, hvor ledelsesudvikling er en del af studiet.

Susan Hart

Psykolog, har udgivet flere bøger: Neuroaffektiv psykoterapi med børn (2011), Dissociationsfænomener (2011), Den følsomme hjerne (2009), Betydningen af samhørighed (2006), Hjerne, samhørighed, personlighed (2006), m.m. Hun har derudover skrevet en del artikler om bl.a. neuroaffektiv udviklingspsykolog. og afholder kurser i emnet.

Henrik Hvilshøj

Virksomhedsrådgiver i Center for Ledelse og har en årrække arbejdet med strategisk ledelse og lederudvikling. Han har skrevet bøger, artikler og holder foredrag om ledelse. 

Foto af Susan Hart
Susan Hart
Henrik Hvilshøj

Intern udgivelse for ledere

07-06-2013 

"Det er ingen overdrivelse at betegne denne bog som en sværvægter - hverken når det gælder indhold, lixtal eller muligheden for personligt udbytte. Alene bogens første del om (og hold nu godt fast) neuroaffektivt lederskab er alle pengene værd." [...] "Bogen er absolut læseværdig".

Psykolognyt

06-06-2013 Kim Nygaard

"Susan Hart formidler sit stof forståeligt og pædagogisk.[...] Bogen er en hjælp og inspiration til denne proces, og tak for, at den kommer netop nu!"

Lektørudtalelse

25-02-2013 Jette Landberg

"En omfattende og vægtig bog af to forfattere, der har stor erfaring indenfor psykologi og ledelse".

Bagsidetekst
Morgendagens krav til ledelse kræver, at lederen i højere grad bringer sine personlige kompetencer ind i samspillet med andre mennesker og formår at anvende og regulere sine følelser og emotioner optimalt. Inddragelse af emotionelle og mentale ressourcer gør den enkelte leder til en bedre chef, både for sig selv og for sine medarbejdere. LEDELSE MELLEM HJERNE OG HJERTE er en nyskabende bog, der kobler den seneste ledelsesteori, herunder neuroledelse, sammen med udviklingspsykologi og bygger bro mellem de krav og den hverdag, lederen møder. Bogen har samlet danske og udenlandske bidrag til, hvordan vi kan opnå bedre ledelse og velfungerende organisationer og virksomheder gennem bl.a. mentalisering, empati og neuroaffektivt lederskab. Bogen består af fem dele: 1. Introduktion til neuroaffektivt lederskab 2. Emotionel intelligens og empatisk ledelse 3. Arbejdspladsen som tryg base 4. Prosocial ledelse i offentlige og omsorgsgivende organisationer 5. Introduktion til lederens udvikling af social kapacitet Bogen henvenser sig til ledere og konsulenter i private og offentlige virksomheder og organisationer, som identificerer sig med den moderne og selvudviklende leder, der ønsker at skabe bedre udvikling for sig selv, sine medarbejder og i hele organisationen. Endvidere kan bogen indgå i videre- og efterudannelsesforløb, hvor ledelsesudvikling er en del af studiet.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.