• Print

Human Resources

videregående uddannelser

,

ISBN: 9788776757564 (Bog)
Udgivelsesår: 2009
Udgave: 3
Sider: 452
Bestil vurderingseksemplar

Denne bog tager udgangspunkt i samfundsudviklingen i relation til organisationsformer, efterfulgt af kulturbegreber og virksomhedens strategiske grundlag.
En række ledelsesfilosofier bliver skitseret, med fokus på kulturens betydning for personaleledelse og -udvikling i den enkelte virksomhed. Principper vedrørende personalepolitik formidles og relateres til tiltrækning, udvikling, fastholdelse og afvikling af medarbejdere.

Hvad får du ud af at læse bogen:

Strategiske overvejelser er et gennemgående perspektiv, da ydre forhold i stigende grad er med til at påvirke virksomhederne, hvor HR-tiltag kan være en mulighed for at virksomhederne kan reagere – proaktivt – hvis de vil stå sig i konkurrencen, både om markeder, kunder og medarbejdere.

Målgruppe:

Bogen er primært rettet mod faget Human Resources ved Merkonom og Akademiuddannelserne (AU) i Ledelse, men kan også anvendes på andre uddannelser, der har et praktisk sigte. Bogen kan også være en inspiration for HR-medarbejdere og andre interesserede; på nogle områder dækkende, på andre med henblik på at skærpe interessen for at søge yderligere viden.

Arne Steen Sørensen

er civiløkonom (organisation) med mange års erfaring inden for merkonom- og akademiuddannelserne, som underviser og censor, som deltager i eksamenskommissioner og som Undervisningsministeriets fagleder i HR-fagene. Han er formand for Danske Erhvervsskolers AU-Netværk, der i tæt samarbejde med erhvervsakademierne, Undervisningsministeriet og organisationerne arbejder med udvikling af de merkantile og tekniske fag inden for de videregående voksenuddannelser (VVU). Han har en mangeårig praktisk erfaring på HR-området gennem arbejdet som personale- og personaleudviklingschef i både den finansielle og den industrielle sektor samt som selvstændig virksomhedskonsulent med HR-forhold som særligt interesseområde.

Henrik Stordal

er civilingeniør, HD og har mange års erfaring inden for merkonom- og akademiuddannelserne både som underviser og i udarbejdelse af eksamensopgaver og censur heraf. Han er direktør for et forretningsområde hos Siemens og har gennem karrieren arbejdet med IT, Human Resources, forretningsudvikling og ledelse på flere forskellige niveauer i store organisationer. Han har beskæftiget sig med Human Resources både som HR-medarbejder og som leder.
Bogens hjemmeside

Til bogen er tilknyttet en hjemmeside med forskellig typer opgaver samt bogens figurer.

Besøg bogens hjemmeside ved at klikke her

Bagsidetekst
Human Resources – videregående uddannelser tager udgangspunkt i samfundsudviklingen i relation til organisationsformer, efterfulgt af kulturbegreber og virksomhedens strategiske grundlag. En række ledelsesfi losofi er bliver skitseret, med fokus på kulturens betydning for personaleledelse og -udvikling i den enkelte virksomhed. Principper vedrørende personalepolitik formidles og relateres til tiltrækning, udvikling, fastholdelse og afvikling af medarbejdere. Strategiske overvejelser er et gennemgående perspektiv, da ydre forhold i stigende grad er med til at påvirke virksomhederne, hvor HR-tiltag kan være en mulighed for at virksomhederne kan reagere – proaktivt – hvis de vil stå sig i konkurrencen, både om markeder, kunder og medarbejdere. Denne 3. udgave har gennemgået store ændringer i forhold til 1. udgaven, hovedsagelig ved at den nu også omfatter størstedelen af materialesamlingen. Vi har valgt at sammenfatte de to bøger, således at hovedområderne behandles med tekst, eksempler og forslag til spørgsmål og opgaver under ét. Desuden inkluderer bogen også adgang til www.human-resources.academica.dk, hvor der findes yderligere opgaver, vejledende løsninger og tværgående cases. Bogen er primært rettet mod faget Human Resources ved Merkonomog Akademiuddannelserne (AU) i Ledelse, men kan også anvendes på andre uddannelser, der har et praktisk sigte. Bogen kan også være en inspiration for HR-medarbejdere og andre interesserede; på nogle områder dækkende, på andre med henblik på at skærpe interessen for at søge yderligere viden.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.