• Print

Facilitering

ledelse af møder der skaber værdi og mening

Ib Ravn
Redaktører:
Forfattere:

ISBN: 9788741254746 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 1
Sider: 229
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Facilitering er en mere dynamisk og involverende måde at skabe resultater i grupper på end den klassiske mødeledelse. Derfor er metoden attraktiv for en ny generation af vidensarbejdere og yngre ledere.

Vigtigste pointer:

Det fremragende møde behøver ikke være sjældent eller tilfældigt. Man kan aktivt styre efter det gode udbytte og det varme fællesskab på ethvert møde ved at facilitere det.

Hvad får du ud af at læse bogen:

En teknik til at forløse potentialer med og skabe udvikling, mening og værdi blandt mennesker.

Målgruppe:

Personer med mødeansvar, dvs. ledere, projektledere, tillidsfolk og alle, der gerne vil forbedre de møder, de går til – i private og offentlige organisationer.

Bogens opbygning:

Ca. 40 konkrete teknikker til mødefacilitering efterfølges af et historisk og teoretisk afsnit, der sætter møder og facilitering ind i et humanvidenskabeligt perspektiv.

Ib Ravn

er ph.d. og lektor ved Aarhus Universitet (Emdrup Campus), hvor han forsker i facilitering af videnprocesser.

DBC-Lektørudtalelse

27-07-2011 Alma Lind Jensen

"[...] Bogen er ikke tynget af fagsprog, og læsningen glider ubesværet. [...] Denne nye grundige bog er særdeles velkommen. Facilitering er et emne, der er oppe i tiden og er overfor grupper, hvad coaching er overfor individer."

Endnu en anmeldelse

Berlingske Søndag skriver om Facilitering og giver den 5 stjerner.

Læs anmeldelsen her

Bliv klogere på facilitering
Læs interview med Ib Ravn i Dagbladenes Bureau

Besøg LinkedIn-netværket Danske Facilitatorer

Besøg DPU's site om forskning i facilitering

Bagsidetekst
Facilitering er en mere dynamisk og involverende måde at skabe resultater i grupper på end den klassiske mødeledelse. Facilitering er for grupper, hvad coaching er for den enkelte: en teknik til at forløse potentialer med og skabe udvikling, mening og værdi blandt mennesker. Bogen er bl.a. baseret på et forsknings- og udviklingsprojekt, ”Møder der skaber værdi og mening”. Omkring 40 konkrete teknikker til mødefacilitering efterfølges af et historisk og teoretisk afsnit, der sætter møder og facilitering ind i et humanvidenskabeligt perspektiv. Det har hidtil mest været konsulenter, der har benyttet sig af facilitering, men her præsenteres metoden, så den kan bruges til ethvert møde og anden forsamling. Målgruppen er personer med mødeansvar, dvs. ledere, projektledere, tillidsfolk og alle, der gerne vil forbedre de møder, de går til – i private og offentlige organisationer. Ib Ravn er ph.d. og lektor ved Aarhus Universitet (Emdrup campus), hvor han forsker i facilitering af videnprocesser.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.