• Print

Coaching i praksis

ISBN: 9788776757168 (Bog)
Udgivelsesår: 2008
Udgave: 1
Sider: 268
Bestil vurderingseksemplar

Coaching i praksis har til formål at bidrage til fagligheden inden for coaching, at gøre rede for fagets fænomener og give et kvalificeret bud på professionel coaching. 
Forfatteren redegør for sit syn på coachuniverset, og bogen er ment som værktøjskasse, hvor værktøjerne kontinuerligt funderes i teorien.

Bogen kan med fordel anvendes på videregående uddannelser, idet den giver en grundig introduktion til coaching, modeller, værktøjer og eksempler på anvendt coaching. Sproget er letlæseligt, krydret med metaforer og løbende refleksioner.

Alle modeller, værktøjer og redskaber eksemplificeres med cases og situationer, så læseren får et indtryk af, hvordan disse også fungerer i forskellige coachsammenhænge. De præsenterede værktøjer er testet igennem utallige coachsessions, hvilket underbygger bogens validitet.

Alle der arbejder coachende kan have glæde af bogen.

Tidsskrift for arbejdsliv

21-04-2009 Jakob Hassing Pedersen

[...] Med afsæt i primært to psykologiske indfaldsvinkler, den systematiske og den kognitive metode, anskueliggør hun, hvordan coachen kan arbejde her-og-nu med de problemer, bekymringer og fremtidsmål, som fokuspersonen har med sig ind i coachinglokalet. Bogen er rig på eksempler fra Birgitte Jepsens egen praksis, let læst og ikke teoritung. [...] Men jeg må også nævne, at jeg er ret begejstret for bogens kapitler om kommunikation og "kommunikationsværktøjer" (om end selve metaforen værktøjer efterhånden kan forekomme noget slidt). Her spiller forfatteren på hele sit erfaringsbaserede repetoire og angiver en lang række muligheder for som coach at navigere i samtalen. Enhver der har ført en professionel, målrettet samtale med en klien/bruger/patient osv. ved, hvor store udfordringer der kan ligge i at holde samtalen på sporet, så den fører til noget, der er brugbart for fokuspersonen. Her er der stor inspiration i bogen at hente om bl.a. lytning, spørgsmålstyper, forskellige måder at give respons på verbalt som non-verbalt med meget mere - alt sammen belyst gennem mange eksempler. Der er fine pointer og en stor praksisviden at trække på.[...] Bogen giver et overblik over anvendelsesmulighederne og de situationer, hvor coaching kan være relevant. [...]

Bagsidetekst
COACHING I PRAKSIS har til formål at bidrage til fagligheden inden for choaching, at gøre rede for fagets fænomener og give et kvalificeret bud på professionel coaching. Forfatteren redegør for sit syn på coach-universet, og bogen er ment som værktøjskasse, hvor værktøjerne kontinuerligt funderes i teorien. Bogen kan med fordel anvendes på videregående uddannelser, idet den giver en grundig introduktion til coaching, modeller, værktøjer og eksempler på anvendt coaching. Sproget er letlæseligt, krydret med metaforer og løbende refleksioner. Alle modeller, værktøjer og redskaber eksemplificeres med cases og situationer, så læseren får et indtryk af, hvordan disse også fungerer i forskellige situationer i forskellige coach-sammenhænge. De præsenterede værktøjer er testet igennem utallige coach-sessions, hvilket underbygger bogens validitet. Bogen har sin egen hjemmeside. Her findes yderligere materiale til inspiration og uddybning. www.coaching-i-praksis.academica.dk. Alle, der arbejder coachende, kan have glæde af bogen.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.