• Print

Coaching i organisationer

,,

ISBN: 9788776757151 (Bog)
Udgivelsesår: 2010
Udgave: 1
Sider: 330
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Coaching kan være en effektiv drivkraft i en virksomhed. Denne bog viser hvordan.
Gennem næste to år har forfatterne fulgt hvordan og hvornår coaching fungerer mest effektivt i en organisation. Deres konklusioner står som en tiltrængt opdatering af tidens coachingpraksis i erhvervslivet.

Målgruppe:

Målgruppen er akademi- og diplomstuderende, samt virksomheder og konsulenter, der ønsker at arbejde målrettet med strategisk organisationscoaching.

Bogens opbygning:

Bogen består af to dele, hvor det teoretiske felt gennemgås, eksemplificeres og perspektiveres i del 1 med eksempler fra ”det virkelige liv”, så læseren får indblik i, hvordan en organisationer gør brug af coaching på forskellige niveauer og i forskellige kontekster i deres organisation.

Del 2 udgør bogens praktiske del med coachmodeller, værktøjer og måder at coache på, som forfatterne kontinuerligt demonstrerer med eksempler fra hverdagen.

Birgitte Jepsen

er uddannet psykolog, ICF certificeret PCC og har mere end 15 års erfaring som coach og coachende psykolog. Birgitte Jepsen er direktør i konsulent og uddannelsesvirksomheden Axept A/S, som arbejder med udvikling af mennesker og organisationer. Hun er forfatter til Coaching i praksis (2008) og medforfatter til Coaching i arbejdslivet (2010).

Margrethe Gade

er cand.mag. i engelsk og historie og uddannet gymnasielærer. I en lang årrække arbejdede hun som leder i forskellige voksenuddannelsessystemer, blandt andet som chef for Kortere Videregående Uddannelser på et stort erhvervsakademi og som forstander for et stort VUC. Nu arbejder hun som uddannelseskonsulent i KLEO, University College Capital, hvor hun uddanner ledere til det offentlige på bachelorniveau. Margrethe Gade er certificeret coach, og hun er medforfatter til Coaching i arbejdslivet (2010).

Kirsten Simonsen

er cand.mag. i internationale forhold og kommunikation med en suppleringsuddannelse inden for HR. Hun arbejder med personale- og lederudvikling og underviser blandt andet i forretningsbaseret forretningsudvikling og kommunikation. Hun har tidligere været aktiv idrætsudøver på konkurrenceplan og har tidligt fået kendskab til coaching i den forbindelse.

www.coachingiorganisationer.dk

12-03-2011 Claus Bjørnelund

"[...]Som underviser er det en sand lettelse, at man nu kan henvise de studerende til en bog, så man slipper for at holde styr på et stort antal kopier fra et utal af forskellige bøger, hvilket tidligere har været kendetegnet for dette fag." "[...] Forfatterne brænder tydeligt for faget og virker særdeles engageret i deres beskrivelser og fortællinger hele bogen igennem. Derved fremstår bogen som særdeles ambitiøs, hvilket kommer til udtryk i bogen enorme teoretiske bredde og akademiske sprogbrug, så efter læsningen af bogen er intet unævnt i relation til den systematiske og socialkonstruktivistiske vinkel på coaching.[...]"

Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 09.07.10.

26-07-2010 Rolf Weber Jørgensen

"Sidste halvdel af bogen er en omfattende guide til gode spørgsmål i forskellige situationer og med forskellige hensigter. Her er masser af inspiration at hente for den, der gerne vil i gang med at opøve coachingfærdigheder." "[...] Første del af bogen giver så at sige syn for sagn. Her gennemgår forfatterne nogle af de gængse teorier bag coaching og kobler det sammen med deres egne omfattende erfaringer fra danske virksomheder og organisationer. Baggrunden for bogen er forfatternes ønske om at afdække, hvordan og hvornår coaching fungerer mest effektivt i en organisation. Alt i alt en bog, som er rigtig anvendelig for offentlige ledere, der ønsker at blive bedre til at frisætte deres medarbejderes potentiale og samtidig realisere organisationens målsætning og strategi. Bogen er tænkt som grundbog for akademi- og diplomstuderende."

Bogens hjemmeside

Til bogen er der knyttet en hjemmeside, hvor du kan finde opgaver og øvelser til de forskellige kapitler samt bogens figurer.

For at komme til bogens hjemmeside, klik her

Bagsidetekst
Virksomhedscoaching i det virkelige liv… Coaching i organisationer skiller sig ud fra andre coachingbøger på tre områder: 1. En grundig gennemgang af reflekterende tilgange til coaching med rod i den systemiske, socialkonstruktionistiske og narrative teori. 2. Et stort, unikt, erfaringsbaseret materiale fra danske virksomheder og organisationer. 3. En konstruktiv how-to-do-guide med velafprøvede og letanvendelige værktøjer. De tre forfattere, Margrethe Gade, Kirsten Simonsen og Birgitte Jepsen, har alle lang erfaring fra erhvervslivet. Både som ledere og som coaches. Deres særlige baggrund betyder, at Coaching i organisationer forbinder teori og praksis på en anderledes handlingsorienteret måde. Gennem næsten to år har forfatterne fulgt, hvordan og hvornår coaching fungerer mest effektivt i en organisation. Deres konklusioner står som en tiltrængt opdatering af tidens coachingpraksis i erhvervslivet. Bogens anden del er en praktisk indføring i konkrete coachingteknikker. Med specifikt afsæt i organisationer. Og med talrige eksempler fra forfatternes egne coachsessioner. En uundværlig grundbog for akademi- og diplomstuderende. Samt for virksomheder og konsulenter, der ønsker at arbejde målrettet med strategisk organisationscoaching. Coaching kan være en effektiv drivkraft i en virksomhed. Denne bog viser hvordan. På www.coaching-i-organisationer.academica.dk kan du finde yderligere materiale til uddybning og inspiration.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.