• Print

Metoder i statskundskab

(Red.) Lotte Bøgh Andersen, Kasper Møller Hansen og Robert Klemmensen
Redaktører: Lotte Bøgh Andersen, Kasper Møller Hansen, Robert Klemmensen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741256290 (Bog)
ISBN: 9788741260815 (i-bog)
Udgivelsesår: 2012
Udgave: 2
Sider: 512
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Metoder i statskundskab er et autoritativt værk skrevet af førende forskere på området
Bogen foreligger her i en ny og udvidet udgave, og gennemgår statskundskabens mest centrale metoder i fire dele:

  • planlægning af undersøgelsen
  • indsamling og analyse af kvalitative data
  • indsamling og analyse af kvantitative data
  • fra analyse til færdigt produkt

De forskellige metoder gennemgås med henvisning til konkrete studier, hvor metoderne er blevet anvendt, og bogen har dermed en klar praktisk vinkel.

Hvad får du ud af at læse bogen:

En metodisk stringent praksis, som kan anvendes til at opnå en systematisk forståelse af samfundsmæssige og politiske forhold.

Målgruppe:

Bogen er uundværlig læsning for studerende på Statskundskab og andre relaterede studier.

Bogens videnskabsteoretiske udgangspunkt er en blød realistisk og rationalistisk tilgang til videnskab.

Kan også købes som i-bog

Lotte Bøgh Andersen

Ph.d. og professor mso på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, samt på VERA, Det Nationale Analyse og
Forskningsinstitut for Kommuner og Regioner. Forsker i offentligt ansattes adfærd, motivation og performance og har publiceret flere artikler i Public Administration, International Review of Administrative Science, International Public Management Journal og Scandinavian Political Studies.

Kasper Møller Hansen 

Ph.d. og professor i almen og komparativ statskundskab med særligt fokus på anvendt kvantitativ metode på Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Hans forskningsområder er anvendt demokratiforskning: deliberativt demokrati, valg (EU-parlamentsvalg, folketingsvalg og kommunalvalg), folkeafstemninger, meningsdannelse og forskellige former for borgerinddragelsesprocesser. Han underviser i meningsdannelse, statistik, metode og almen og komparativ statskundskab.

Robert Klemmensen 

Ph.d. og lektor i statskundskab på Syddansk Universitet. Han forsker bl.a. i valgkampe, politisk retorik og dannelsen af politiske holdninger og anvender såvel spørgeskemaer som registerdata og kvantitativ indholdsanalyse. Han står for metodeundervisningen på Syddansk Universitet og underviser også i kvantitativ metode på et tværinstitutionelt ph.d.-kursus.

Andre titler af Lotte Bøgh Andersen

Bagsidetekst
Som studerende og forsker i statskundskab er man interesseret i at opnå systematisk forståelse af samfundsmæssige og politiske forhold. Nøglen er en metodisk stringent praksis. I enhver undersøgelse er det afgørende dels at vælge en metode, der passer til den pågældende problemstilling, dels at overveje, hvilke forståelser og konklusioner den pågældende metode kan give anledning til. Metoder i statskundskab, der her foreligger i en ny og udvidet udgave, er skrevet af førende eksperter på området og præsenterer statskundskabens mest centrale metoder i fire dele: – planlægning af undersøgelsen – indsamling og analyse af kvalitative data – indsamling og analyse af kvantitative data – kombination af metoder og formidling De forskellige metoder gennemgås med henvisning til konkrete studier, hvor de er blevet anvendt. Desuden diskuterer bogen, hvilke erkendelser metoderne kan give anledning til, og hvordan man bedst muligt formidler sine resultater.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.