• Print

Det kvalitative interview

ISBN: 9788741258645 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 224
Bestil vurderingseksemplar

En disciplin med mange facetter

Det kvalitative interview er i dag blevet en af de mest almindelige forskningsmetoder i human- og samfundsvidenskaberne, men det er en tilgang, som optræder i forskellige klædedragter.

Det kvalitative interview vil hjælpe læserne med at skrive, fremstille, forstå og kritisere kvalitativ interviewforskning i de mange former, hvori den praktiseres i dag.

Bogens indhold

Bogen begynder med en teoretisk funderet introduktion til det kvalitative interview gennem en skildring af de mange forskellige måder, hvorpå samtaler er blevet brugt til produktion af viden.

Opmærksomheden henledes specielt på de komplementære positioner, der kendetegner det oplevelsesfokuserede interview (fænomenologiske positioner) og det sprogfokuserede interview (diskursorienterede positioner), som henholdsvis fokuserer på interviewsamtalen som rapporter (om interviewpersonens oplevelser) og redegørelser (foranlediget af interviewsituationen).

De følgende kapitler omhandler forskellige måder at designe kvalitative interviewundersøgelser på og giver en vejledning i beskrivelse af de metodologiske procedurer og resultater af en interviewundersøgelse.

Bogen slutter med en præsentation af de mest almindelige fejl i interviewrapporter og giver en række løsninger og strategier til evaluering af forskningsresultater baseret på kvalitative interview.

Kig i bogen

Svend Brinkmann

Professor i psykologi ved Aalborg Universitet og professor II ved Universitetet i Bergen.

Han har studeret filosofi og psykologi ved universiteterne i Aarhus og Oxford og har udgivet en lang række bøger og artikler inden for disse områder.

Svend Brinkmann er særligt interesseret i kvalitativ forskning og videnskabsfilosofi. Han modtog i 2012 en Sapere Aude-eliteforskerpris fra Det Frie Forskningsråd.

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.