• Print

Skriveguiden (i-bog)

til offentlige virksomheder

ISBN: 9788741260198 (i-bog)
ISBN: 9788741257426 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 136
Bestil vurderingseksemplar

Dette er en i-bog – en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.

I-bogen kan læses på pc og tablets overalt, hvor der er internetadgang. Materialet tilgås ved hjælp af en e-nøgle (kode), som giver adgang til materialet i 36 måneder fra købsdato.    

Offentlige virksomheder har i mange år brugt adskillige ressourcer på skriveprojekter, skrivekurser, sprogpolitikker og omformuleret tekster i et væk. På trods af den store indsats udebliver resultatet alt for ofte: bedre tekster, som borgerne kan forstå. Det skyldes bl.a., at vi i Danmark har nogle traditionelle skriveråd, som er blevet gentaget gennem de sidste 50 år, men som nyere forskning viser, ikke har den store effekt.

 

Skriveguiden

tilbyder en række sammenhængende skriveråd, som kan træde i stedet for traditionen. De er inspireret af amerikansk sprogteori, og deres effekt har vist sig større end de traditionelle skriveråd. Flere offentlige virksomheder bruger allerede skriverådene, bl.a. Folketinget.

 

 

Dette er en praktisk skriveguide, der beskriver teori og baggrund kort med

eksempler og løsninger fra offentlige virksomheder. Du kan bruge guiden

på – mindst – fire måder:

 

·

        

Du kan lære at skrive klare, entydige og relevante tekster

·

        

Du kan bygge din virksomheds egen skriveguide

·

        

Du vil se, at der er forskel på gode råd om sprog – ikke mindst, når

du arbejder i en offentlig virksomhed

·

        

Du kan lære at give god, tekstnær respons på andres tekster – og

forstå, hvorfor dette er helt afgørende for at ændre en virksomheds

skriftkultur.

 

Bogen giver 14 grundprincipper for godt sprog, som du kan bruge i mange sammenhænge

og i forskellige medier.

 

Skriveguiden

er til ansatte, som arbejder i en offentlig virksomhed og skriver

tekster eller har ansvar for kommunikation.

 

 

 

Kan også købes i papirformat

Journalisten.dk

20-02-2014  Thomas Schiermacher Jensen

"[...] Kresten Bjerg smider de gamle journalistik-tricks ud med badevandet og afskaffer den skarpe vinkel og dogmet om at skrive det vigtigste først. I stedet introducerer han en metode til at gøre kommunikationen enkel og klar. Den består af 14 trin. De 14 trin bliver gennemgået grundigt og med så mange gode eksempler, at ingen kan være i tvivl om, hvad der skal til for at få budskabet ud over den kommunale skranke og ind i borgernes bevidsthed.
De 14 råd og de mange tydelige eksempler gør bogen til en lille håndbogs-perle, der helt sikkert vil kunne gøre gavn på hylden bag skrivebordet hos de fleste i de offentlige kommunikationsafdelinger."

Bagsidetekst
Offentlige virksomheder har i mange år brugt adskillige ressourcer på skriveprojekter, skrivekurser, sprogpolitikker og omformuleret tekster i et væk. På trods af den store indsats udebliver resultatet alt for ofte: bedre tekster, som borgerne kan forstå. Det skyldes bl.a., at vi i Danmark har nogle traditionelle skriveråd, som er blevet gentaget gennem de sidste 50 år, men som nyere forskning viser, ikke har den store effekt. Skriveguiden tilbyder en række sammenhængende skriveråd, som kan træde i stedet for traditionen. De er inspireret af amerikansk sprogteori, og deres effekt har vist sig større end de traditionelle skriveråd. Flere offentlige virksomheder bruger allerede skriverådene, bl.a. Folketinget. Dette er en praktisk skriveguide, der beskriver teori og baggrund kort med eksempler og løsninger fra offentlige virksomheder. Du kan bruge guiden på – mindst – fire måder: • Du kan lære at skrive klare, entydige og relevante tekster • Du kan bygge din virksomheds egen skriveguide • Du vil se, at der er forskel på gode råd om sprog – ikke mindst, når du arbejder i en offentlig virksomhed • Du kan lære at give god, tekstnær respons på andres tekster – og forstå, hvorfor dette er helt afgørende for at ændre en virksomheds skriftkultur. Bogen giver 14 grundprincipper for godt sprog, som du kan bruge i mange sammenhænge og i forskellige medier. Skriveguiden er til ansatte, som arbejder i en offentlig virksomhed og skriver tekster eller har ansvar for kommunikation.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.