• Print

Forskningsmetoder i journalistik og politisk kommunikation

David Nicolas Hopmann, Morten Skovsgaard (red.)
Redaktører: David Nicolas Hopmann, Morten Skovsgaard
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741258386 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 381
Bestil vurderingseksemplar

Bogens indhold

Forskningsmetoder i journalistik og politisk kommunikation præsenterer forskningsprocessen fra planlægning til dataindsamling og -analyse og giver indblik i både kvalitative og kvantitative forskningsmetoder.

Bogens forfattere præsenterer desuden en lang række eksempler på aktuelle forskningsresultater, der dækker en bred vifte af emner som bl.a.:

  • praktikanters dagligdag på redaktioner
  • politikernes tone i valgkampe
  • effekterne af, hvordan kontanthjælpshjælpsmodtagere omtales i medierne

Målgruppe

Denne lærebog er skrevet til alle, der beskæftiger sig med journalistik, medier og kommunikation, særligt politisk kommunikation.

Den henvender sig især til studerende, men også alle andre, der ønsker at lave deres egne undersøgelser eller skærpe deres kritiske sans, når de bliver præsenteret for en undersøgelse eller en ny meningsmåling.

Redaktørerne

Bogen er redigeret af David Nicolas Hopmann og Morten Skovsgaard, begge fra Syddansk Universitet.

Lektørudtalelse

03-10-2014 Jytte Bræmer

"Samlet set kan bogen ses som en introduktion til sociologisk metode særlig målrettet medie- og kommunikationsområdet, og vil blive en grundbog på journalist- og kommunikationsuddannelserne. Hvert kapitel afsluttes med grundig litteraturliste."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.