• Print

Personalejura - praktisk arbejdsret

,,

ISBN: 9788741263625 (Bog)
ISBN: 9788741264950 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 5
Sider: 408
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Personalejura – praktisk arbejdsret behandler de centrale retsregler, der regulerer ansættelsesforholdets indgåelse, arbejdsgiverens ledelsesret og samarbejdet under ansættelsesforholdet med udførlig beskrivelse af såvel arbejdsgiveres som lønmodtageres rettigheder og pligter, herunder retsstillingen på baggrund af aftalte arbejdsmarkedsklausuler samt retsstillingen ved ansættelsesforholdets ophør, herunder ved arbejdsgiverens økonomiske sammenbrud. Såvel overenskomstdækkende som ikke-overenskomstdækkede ansættelsesforhold behandles. Fremstillingen relaterer sig primært til det private arbejdsmarked.

Bagsidetekst
Personalejura – praktisk arbejdsret behandler de væsentligste retsregler, der regulerer ansættelsesforholdets indgåelse, arbejdsgiverens ledelsesret og samarbejdet under ansættelsesforholdet. Der gives en udførlig beskrivelse af såvel arbejdsgiveres som lønmodtageres rettigheder og pligter, herunder retsstillingen på baggrund af aftalte arbejdsmarkedsklausuler og retsstillingen ved ansættelsesforholdets ophør, hvor også de forskellige godtgørelsesregler gennemgås. Såvel overenskomstdækkede som ikke-overenskomstdækkede ansættelsesforhold beskrives. Fremstillingen relaterer sig primært til det private arbejdsmarked. Den ansættelsesretlige regulering af det offentlige arbejdsmarked er summarisk beskrevet i kap. 11, samt hvor beskrivelsen naturligt hører hjemme i de øvrige kapitler. Beskrivelsen af offentlig arbejdsret vedrører såvel overenskomstansatte som tjenestemandsansatte. I kap. 12 beskrives de skattemæssige forhold, hvorunder ansættelsesforhold etableres og ophører. Bogens forfattere er advokat (H) Jens Paulsen, advokat (H) og ph.d. Bent Ramskov, advokat (L) Søren Ole Nielsen, alle tilknyttet DAHL, Herning A/S, og alle forfattere til flere juridiske udgivelser, såvel bøger som artikler om arbejds-, skatte-, insolvens- og landboretlige emner. Samtidig med 5. udgaven udkommer Personalejura – regel- og paradigmesamling, 5. udg.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.