• Print

Menneskeret

En demokratisk udfordring

ISBN: 9788741260983 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 160
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Er der et modsætningsforhold mellem menneskeretten og det danske demokrati?

Fra udenrigspolitik til indenrigspolitik

Da Danmark og en række andre lande efter krigen tilsluttede sig Menneskerettighedskonventionen, forestillede mange sig, at menneskerettighederne især havde med udenrigspolitik i fjerne lande at gøre. Sådan er det ikke længere.

Menneskerettighederne har i dag stor indenrigspolitisk betydning. Det er helt normalt at blande sig i andre landes indre forhold med henvisning til menneskerettighederne, og det er normalt for borgerne at klage til menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg, hvis de føler, at deres grundlæggende rettigheder bliver krænket.

Konflikten mellem Strasbourg og det danske demokrati

I Danmark tog udviklingen for alvor fart fra slutning af 1980'erne, hvor en række banebrydende sager satte menneskerettighederne på den indenrigspolitiske dagsorden. Siden da har udviklingen taget fart, og i dag er der oplagt en potentiel konflikt mellem det danske demokrati og domstolen i Strasbourg.

Bogens indhold

I Menneskeret: en demokratisk udfordring stiller dr.jur. og direktør for Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen skarpt på menneskerettighedernes betydning i dag:

  • Hvad har menneskerettighederne betydet for udviklingen af Danmark og det internationale samfund de seneste fem årtier?
  • Hvordan påvirker menneskerettighederne nationale forhold?
  • Hvordan kan danske politikere forholde sig til menneskerettighederne, og udgør de i sidste ende en demokratisk udfordring?

Kan også købes som e-bog

Djøfbladet

18-03-2015 

"I bogen stiller dr.jur. og direktør for Institut for menneskerettigheder, Jonas Christoffersen, skarpt på menneskerettighedernes betydning i dag. Hvad har de betydet for udviklingen af Danmark og det internationale samfund de seneste fem årtier? Hvordan påvirker menneskerettighederne nationale forhold? Hvordan kan danske politikere forholde sig til menneskerettighederne, og udgør de i sidste ende en demokratisk udfordring?"

Lektørudtalelse

21-11-2014 Kent Skov

"Jonas Christoffersen giver en saglig, systematisk og detaljeret gennemgang af især de juridiske perspektiver i menneskerettighedsforhold og den stigende politiske betydning de har fået gennem tiden.
[...]Bogen er en juridisk fagmands formelle fremstilling af emnet med gode "politiske" bud."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.