• Print

Kortlægning af dansk humanistisk forskning

,

ISBN: 9788741264646 (Bog)
ISBN: 9788741265711 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 190
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Humanistisk forskning og uddannelse står løbende til debat i Danmark og andre lande. Hvad er værdien af humaniora, og hvad er humaniora i det hele taget for en størrelse?

Denne bog giver et aktuelt overblik over dansk humanistisk forskning og er baseret på en treårig kulegravning af området. Bogen viser, at humaniora i dag er et mangesidet fagfelt, der i meget vidt omfang leverer indsigter og svar på spørgsmål, der rækker ud over "klassisk" humaniora, bl.a. klima, teknologi, politik og samfund, og som varetager en stadig udvikling af emneområder som sprog og kultur.

Samlet set dokumenterer bogen, at humaniora har ændret afgørende karakter de senere år og i dag fremstår som et mangfoldigt fagfelt på linje med natur- og samfundsvidenskab.

Bogen er skrevet af David Budtz Pedersen og Frederik Stjernfelt (Aalborg Universitet København) i samarbejde med forskere ved det tværfaglige Humanomics Research Centre.

Information

30-07-2016 Jan Maintz

"Alt i alt må man sige, at Kortlægning af dansk humanistisk forskning udmærker sig ved at levere og ordne en stor mængde data om humaniora i Danmark i dag. Den udgør således en vigtig kvantitativ fortsættelse af Humanomics' mere dybdeborende og ræsonnerende Kampen om disciplinerne."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.