• Print

Vælg dit sprog

- tal ordenligt

ISBN: 9788741264592 (Bog)
ISBN: 9788741266657 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 204
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Vælg dit sprog – tal ordentligt fokuserer på sprog som en social overenskomst mellem mennesker, og den lægger vægt på, at sproget både formidler budskaber og er en del afsenderens identitet.

I forhold til tidligere er der i dag skruet op for talesprogets plads i krydsfeltet mellem tale og skrift. I en verden fuld af medier, der konstant blander sig i det offentlige og det private rum, er det afgørende at være sprogligt sikker og velovervejet, for at vi overhovedet kan holde de elektroniske medier ud. De fylder meget, de trænger sig på overalt, og de styrer på mange områder vores forståelser af verden. En ordentlig håndtering af sproget som middel til formidling er det mindste, vi kan forlange af de journalister og kommunikatører, der hele tiden vil have vores opmærksomhed.

Vælg dit sprog – tal ordentligt henvender sig især til journalister og kommunikationsfagets mange andre udøvere.

Bogen er illustreret med tegninger af Gitte Skov.

Michael Kjær Ejstrup er ph.d. og forskningschef i sprog ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt forfatter, debattør og foredragsholder. Han har tidligere udgivet Grundbog i sprog (2012) og Hvad tiden er fuld af, flyder munden over med (2015).

 

"Vi kommunikationsfolk kan have stor nytte af at skæve til videnskaben, og sprogforsker Michael Ejstrup fører dig i sin bog hen til problematikker, der er relevante for kommunikationsfaget. Titlen på bogen er ikke en løftet pegefinger. Det er en opfordring til at reflektere over dine og andres ytringer, så du effektfuldt kan bruge vores sproglige fælleseje." Læs hele omtalen af bogen på kommunikationsforum.dk
Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.