• Print

Skriftens veje

,,

ISBN: 9788776758905 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 2
Sider: 288
Bestil vurderingseksemplar

Der er ikke én vej til skrive godt eller undervise andre i skrivning, men utallige vejkryds, som både skribenter og skrivevejledere skal navigere i

Bogen er skrevet af skrivelærere med livslange erfaringer, der strækker sig fra indskolingens legeskrivning til akademisk skrivning, journalistisk formidling og bogudgivelser.

Bogens målgruppe

Skriftens veje giver både læreren og den lærerstuderende et solidt fundament inden for et område, der mere end nogensinde før er centralt for både studier og undervisning.

 

Målet er at skabe ruter ind i skriftens forunderlige verden og gøre feltet farbart i form af en samlet fremstilling af hånd- og computerskrivning, proces- og produktskrivning, genreskrivning og responsgivning

Johannes Fibiger

Johannes Fibiger er cand.mag. i dansk, idéhistorie og filosofi samt lektor ved VIA University College, læreruddannelsen i Silkeborg. Han er derudover medforfatter til en række artikler og bøger, senest Litteraturens huse (2009).

Inger Maibom

Inger Maibom er cand.pæd. i dansk og lektor ved VIA University College, læreruddannelsen i Silkeborg. Hun er tidligere folke- og efterskolelærer og har lavet flere udviklingsarbejder om skrivedidaktik i indskolingen.

Søren Søgaard

Søren Søgaard er cand.mag., tidligere gymnasielærer, undervisningskonsulent og journalist. Han arbejder nu som freelance skribent og oversætter. Han har tidligere udgivet bøger og materialer om bl.a. skrivning og film.

Fagbladet Folkeskolen/Månedsmagasinet Underviserne

20-10-2009 Trine Einspor

”"Skriftens veje" behandler stort set alle områder inden for skrift og genrer og er således et dækkende teoretisk værk for læreren, der ønsker en opdatering af sine didaktiske overvejelser bag undervisningen inden for skriftlig dansk”. […] ”Det, der gør bogen rigtig spændende, er, at den er så opdateret, at den reflekterer over de nye interaktive tavler, som er begyndt at blive en del af mange klasselokalers faste inventar. Desuden kommer forfatterne ind på en relevant og kontroversiel problemstilling om, hvorvidt håndskriften er under afvikling”.

 

Bagsidetekst
Der er ikke én vej til skrive godt eller undervise andre i skrivning, men utallige vejkryds, som både skribenter og skrivevejledere skal navigere i. At skrive betyder at træffe valg. Ikke bare om emner, genrer, layout eller målgruppe, men også om ordvalg, tekstbånd og flow. For at kvalificere disse valg har man brug for en guide. Skriftens veje er et klart svar på denne udfordring! Skriftens veje er den første bog af sin art, der både beskriver skrivning og skriftlighed indgående og giver konkrete anvisninger på, hvordan man både bliver en bedre skribent og en dygtig underviser i skriveprocesser. Målet er at skabe ruter ind i skriftens forunderlige verden og gøre feltet farbart i form af en samlet fremstilling af hånd- og computerskrivning, proces- og produktskrivning, genreskrivning og responsgivning. Skriftens veje giver både læreren og den lærerstuderende et solidt fundament inden for et område, der mere end nogensinde før er centralt for både studier og undervisning. Bogen er skrevet af skrivelærere med livslange erfaringer, der strækker sig fra indskolingens legeskrivning til akademisk skrivning, journalistisk formidling og bogudgivelser.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.