• Print

Faktiske tekster

- fra sagprosa til reality

Jørgen Asmussen (red.)
Redaktører: Jørgen Asmussen
Forfattere: ,,,,,

ISBN: 9788776758455 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 2
Sider: 336
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Bogen giver læseren en grundlæggende forståelse af storgenren, en analytisk fordybelse i de enkelte undergenrer og en progression fra de trykte medier frem mod de virtuelle.

I mange år har der manglet en tidssvarende bog om sagprosa og et bud på et nyt dækkende ord for genren. For væksten i faktiske genrer er eksploderet i de elektroniske medier, og ikke mindst internettet har givet faktagenrerne en umådelig kapacitet og mulighed for formidling på nye måder. Faktiske tekster - fra sagprosa til reality er ét svar på denne udfordring.

TV-reklame fra Mejeriforeningen

I kapitel 7 "Reklamer som sagprosatekster" indgår en analyse af en TV-reklame fra Mejeriforeningen. For at se denne reklame skal du klikke på linket til højre på siden under bogens omslag og indtaste brugernavnert "Faktiske tekster" og et password. Passwordet finder du i bogen "Faktiske tekster. Fra sagprosa til reality" og det er 1. ord i 1. linje på s. 104.

Godt og aktuelt fagligt indspark om faktagenren, som giver sin læser en god forståelse af faktagenren og et interessant indblik i den rivende udvikling genren er i

Lektørudtalelse

Jørgen B. Asmussen

Jørgen B. Asmussen, cand. mag., lektor i dansk på Via University College. Fagredaktør på Academica. Medlem af en række videnscentre for it, medier og læring. Han har bidraget til Mediedidaktik (2002), Mosaikker til danskstudiet (2010) samt en række forsknings- og udviklingsrapporter om mobil e-læring og nye læringsformer med it og medier.

Af Jørgen Asmussen blandt flere

DBC - Lektørudtalelse

03-10-2011 Henrik Munch Jørgensen

"Denne antologi henvender sig til alle, som beskæftiger sig med faget dansk, både undervisere og studerende. Bogen har stor relevans for dansklærere i både folkeskolen og på de videregående uddannelser. Men også lærer- og danskstuderende kan have gavn af bogen i deres studier. [...] Godt og aktuelt fagligt indspark om faktagenren, som giver sin læser en god forståelse af faktagenren og et interessant indblik i den rivende udvikling genren er i."

Folkeskolen.dk

15-06-2006 Helge Christiansen

Denne bog gennemgår imidlertid et bredt spekter af faktiske genrer, dybtgående og teoretisk velfunderet. Da gennemgang af faktagenrer har en alt for ydmyg plads i danskundervisningen i dag, kan jeg ikke anbefale denne bog nok.

Lektørudtalelse

30-11-2005 

"Det er en velfunderet og velskrevet ajourføring af området, som trods sigtet mod målgruppen vil være relevant og velegnet for andre, der beskæftiger sig med medier og medieanalyse som fx journalister og bibliotekarer."

Bagsidetekst
I mange år har der manglet en tidssvarende bog om sagprosa og et bud på et nyt dækkende ord for genren. For væksten i faktiske genrer er eksploderet i de elektroniske medier, og ikke mindst internettet har givet faktagenrerne en umådelig kapacitet og mulighed for formidling på nye måder. Faktiske tekster - fra sagprosa til reality er ét svar på denne udfordring. Faktiske tekster - fra sagprosa til reality giver læseren en grundlæggende forståelse af storgenren, en analytisk fordybelse i de enkelte undergenrer og en progression fra de trykte medier frem mod de virtuelle. Bidragydere: Jane Kristensen Jørgen Riber Christensen Bent Fausing Johannes Fibiger Jette Meldgaard Harboe Gitte Horsbøl Martin Jørgensen Per Nyegaard I kapitel 2 "Reklamer som sagprosatekster" indgår en analyse af en TV-reklame fra Mejeriforeningen. For at se denne reklame skal du klikke på linket til højre på siden under bogens omslag og hernæst indtaste brugernavn: "Faktiske tekster" og et password. Passwordet finder du i bogen "Faktiske tekster. Fra sagprosa til reality" og det er 1. ord i 1. linje på s. 104.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.