• Print

Makroøkonomi

- videregående uddannelser

ISBN: 9788741272092 (Bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 5
Sider: 400


Kan købes fra: 31-05-2018

Bestil vurderingseksemplar

Fjerde udgave af Makroøkonomi - videregående uddannelser er revideret og omstruktureret. I forhold til den tidligere udgave af bogen inddrages økonomiens langsigtede potentiale nu på et tidligere tidspunkt, og bogen er forenklet på en række områder, blandt andet i den såkaldte IS-LM-analyse og i kapitlet om inflation. Bogen kombinerer den samfundsøkonomiske teori med en beskrivelse af den økonomiske virkelighed og giver forståelige forklaringer på komplicerede økonomiske sammenhænge.

I forhold til den tidligere udgave af bogen er denne omstruktureret, så økonomiens langsigtede potentiale nu inddrages på et tidligere tidspunkt. Desuden er bogen forenklet på en række områder, blandt andet i den såkaldte IS-LM-analyse og i kapitlet om inflation.

Bogen er opdelt i tre dele. I del 1 gennemgås nationalindkomsten på kort og langt sigt inkl. nationalregnskab, efterspørgsel og finanspolitik. I del 2 analyseres udlandet og konkurrenceevnen, hvor der fokuseres på betalingsbalancen og valuta. Del 3 om de finansielle markeder og stabiliseringspolitik indeholder bl.a. pengepolitik og inflation. 

Makroøkonomi – i teori og praksis er specielt er rettet mod uddannelserne på KVU-niveau især finansøkonom. Bogen kan med fordel bruges sammen med  Mikroøkonomi – videregående uddannelser.

Til bogen hører en hjemmeside, hvor du bl.a. kan finde bogens figurer til download, opgaver og rettelser.

Bagsidetekst
Revideret, opdateret og omstruktureret 4. udgave. Makroøkonomi – videregående uddannelser er en teoretisk stærk og pædagogisk anlagt lærebog. I forhold til den tidligere udgave af bogen er denne omstruktureret, så økonomiens langsigtede potentiale nu inddrages på et tidligere tidspunkt. Desuden er bogen forenklet på en række områder, blandt andet i den såkaldte IS-LM-analyse og i kapitlet om inflation. Bogen er opdelt i tre dele. I del 1 gennemgås nationalindkomsten på kort og langt sigt inkl. nationalregnskab, efterspørgsel og finanspolitik. I del 2 analyseres udlandet og konkurrenceevnen, hvor der fokuseres på betalingsbalancen og valuta. Del 3 om de finansielle markeder og stabiliseringspolitik indeholder bl.a. pengepolitik og inflation. Makroøkonomi – videregående uddannelser kombinerer den samfundsøkonomiske teori med en beskrivelse af den økonomiske virkelighed og giver forståelige forklaringer på komplicerede økonomiske sammenhænge samt trin for trin-anvisninger på udledninger af matematiske sammenhænge mellem de økonomiske begreber. Makroøkonomi – videregående uddannelser er specielt rettet mod finansøkonomuddannelsen. Bogen danner en helhed sammen med Mikroøkonomi – videregående uddannelser.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.