• Print

Makroøkonomi

- videregående uddannelser

ISBN: 9788741261478 (Bog)
Udgivelsesår: 2015
Udgave: 4
Sider: 328
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Revideret, opdateret og omstruktureret 4. udgave.

Bogens indhold

Makroøkonomi - videregående uddannelser kombinerer den samfundsøkonomiske teori med en beskrivelse af den økonomiske virkelighed og giver forståelige forklaringer på komplicerede økonomiske sammenhænge.

Målgruppe

Makroøkonomi – i teori og praksis er specielt er rettet uddannelserne på KVU-niveau til fx finansøkonomerne. Bogen kan med fordel bruges sammen med  Mikroøkonomi – videregående uddannelser.

På denne hjemmeside finder du et udvalg af opgaver, PowerPoints af bøgernes figurer m.v. Specielt for underviserne kan der ved bestilling af en e-nøgle opnås adgang til underviserforum, hvor de vejledende løsninger er lagt ud. På underviserforum ligger også e-bogen 'Den finansielle sektor i Danmark' inkl opgaver og vejledende løsninger. God fornøjelse!

http://makroøkonomi.hansreitzel.dk

Bagsidetekst
Revideret, opdateret og omstruktureret 4. udgave. Makroøkonomi – videregående uddannelser er en teoretisk stærk og pædagogisk anlagt lærebog. I forhold til den tidligere udgave af bogen er denne omstruktureret, så økonomiens langsigtede potentiale nu inddrages på et tidligere tidspunkt. Desuden er bogen forenklet på en række områder, blandt andet i den såkaldte IS-LM-analyse og i kapitlet om inflation. Bogen er opdelt i tre dele. I del 1 gennemgås nationalindkomsten på kort og langt sigt inkl. nationalregnskab, efterspørgsel og finanspolitik. I del 2 analyseres udlandet og konkurrenceevnen, hvor der fokuseres på betalingsbalancen og valuta. Del 3 om de finansielle markeder og stabiliseringspolitik indeholder bl.a. pengepolitik og inflation. Makroøkonomi – videregående uddannelser kombinerer den samfundsøkonomiske teori med en beskrivelse af den økonomiske virkelighed og giver forståelige forklaringer på komplicerede økonomiske sammenhænge samt trin for trin-anvisninger på udledninger af matematiske sammenhænge mellem de økonomiske begreber. Makroøkonomi – videregående uddannelser er specielt rettet mod finansøkonomuddannelsen. Bogen danner en helhed sammen med Mikroøkonomi – videregående uddannelser.
I Makroøkonomi – videregående uddannelser (afsnit 4.4, side 97-98) forklares multiplikatoreffekten. Forklaringen er simplificeret af pædagogiske årsager. Det betyder dog, at man ikke kan foretage ikke korrekt samlet beregning af multiplikatoreffekten på baggrund af de angivne tal. Skal denne beregnes korrekt, skal importen beregnes som 28 procent af den indkomststigning henholdsvis den initiale eksportstigning og de efterfølgende forbrugsstigninger genererer. Særligt interesserede kan læse den fulde forklaring i disse to dokumenter:

Den fuldstændinge multiplikatorforklaring

Beregning af multiplikator i eksempel

 

Her kan du downloade bogens tabeller i PowerPoint

Tabeller til kapitel 1

Tabeller til kapitel 2

Tabeller til kapitel 3

Tabeller til kapitel 5

Tabeller til kapitel 6

Tabeller til kapitel 7

Tabeller til kapitel 8

Tabeller til kapitel 9


 

    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.