• Print

Makroøkonomi - i teori og praksis

ISBN: 9788741262611 (Bog)
Udgivelsesår: 2015
Udgave: 1
Sider: 420
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Revideret og og udvidet udgave af 'Makroøkonomi - videregående uddannelser'

Makroøkonomi - i teori og praksis er en revideret og og udvidet udgave af Makroøkonomi - videregående uddannelser.

Bogens indhold

Bogen kombinerer den samfundsøkonomiske teori med en beskrivelse af den økonomiske virkelighed og giver forståelige forklaringer på komplicerede økonomiske sammenhæng.

Indholdet afspejler bl.a. at Danmarks Statistik er overgået til output-metoden og den deraf følgende hovedrevision.

Bogen omfatter desuden de finansielle kriser, og kan med fordel anvendes på faget internationale kapitalmarkeder.

Målgruppe

Makroøkonomi – i teori og praksis er specielt er rettet mod uddannelser på bachelor- og diplomniveau, fx Finansbachelor og HD. Bogen kan med fordel bruges sammen med  Mikroøkonomi – videregående uddannelser.

Bagsidetekst
Makroøkonomi – i teori og praksis er en grundlæggende revideret, omarbejdet og udvidet udgave af Makroøkonomi – videregående uddannelser. Bogen danner en helhed sammen med Mikroøkonomi – videregående uddannelser. Bogen kombinerer den samfundsøkonomiske teori med en beskrivelse af den økonomiske virkelighed og giver forståelige forklaringer på komplicerede økonomiske sammenhænge. Lærebogen inddrager økonomiens langsigtede potentiale på et tidligt, og har desuden fokus på finansiel stabilitet og de finansielle kriser herunder finanskrisen og eurokrisen, der har præget dansk og international økonomi i de senere år. Indledningsvis gennemgås den økonomiske udvikling. Bogen er derefter opdelt i fire dele. I del 1 gennemgås elementerne i nationalindkomsten på kort og lang sigt. Del 2 omhandler udlandet og konkurrenceevnen, fx betalingsbalancen og valutamarkeder. I del 3 analyseres de finansielle markeder, finansielle kriser og finansiel stabilitet. Det er særlige kapitler om de danske bankkriser samt om eurosystemet og eurokrisen. I del 4 gennemgås stabiliseringspolitik på kort og langt sigt. Lærebogen er specielt er rettet mod uddannelser på bachelorog diplomniveau, fx Finansbachelor og HD.

Makroøkonomi i teori og praksis (afsnit 4.4., s. 99-100) forklares multiplikatoreffekten. Forklaringen er simplificeret af pædagogiske årsager. Det betyder dog, at man ikke kan foretage ikke korrekt samlet beregning af multiplikatoreffekten på baggrund af de angivne tal. Skal denne beregnes korrekt, skal importen beregnes som 28 procent af den indkomststigning henholdsvis den initiale eksportstigning og de efterfølgende forbrugsstigninger genererer. Særligt interesserede kan læse den fulde forklaring i disse to dokumenter:

Den fuldstændinge multiplikatorforklaring

Beregning af multiplikator i eksempel

    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.