• Print

Ledelse og økonomistyring i det offentlige

Henrik Wisbech (red.)
Redaktører: Henrik Wisbech
Forfattere: ,,

ISBN: 9788741262680 (Bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 2
Sider: 360
Bestil vurderingseksemplar

Hvordan kan man få offentlige foretagender til at efterleve krav om produktivitet og ydre effektivitet – og gøre det korrekt?

Ledelse og økonomistyring i det offentlige indsætter økonomistyring i en bredere sammenhæng, hvor både de politiske rammebetingelser og et klart ledelsesfokus spiller en vigtig rolle. Denne 2. udgave er grundlæggende revideret, så den nyeste udvikling er beskrevet.

New Public Management, som længe har været den dominerende tendens inden for styringen af det offentlige, er kommet til udtryk gennem overføring af styringssystemer og ledelsesteknikker fra private til offentlige virksomheder – men ikke altid med lige stor succes.

Der er afgørende forskelle mellem offentlige og private virksomheder, og det må man tage hensyn til, når nye styringskoncepter skal indføres. Denne bog anskueliggør, hvorledes systemerne må tilpasses den offentlige kontekst, og hvordan ledelsesmæssig indsigt i og forståelse for økonomistyring er en grundlæggende forudsætning for bedre styring.

Bogen er rettet mod uddannelse og videreuddannelse af offentlige ledere, herunder Den offentlige Lederuddannelse og Diplomuddannelsen i Ledelse.

Henrik Wisbech er sekretariatschef i Frie Skolers Lærerforening.

 

Download bogens figurer her
 

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.