• Print

Eksternt regnskab - årsregnskabsloven i praktisk perspektiv

ISBN: 9788741263021 (Bog)
ISBN: 9788741265292 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 352
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Eksternt regnskab er en ny lærebog, der behandler Årsregnskabslovens regler for regnskabsaflæggelse for handels- og produktionsvirksomheder, der er klasse B-virksomheder.

Bogen tager udgangspunkt i typiske, relevante regnskabsposter for de to virksomhedstyper. For hver regnskabspost gennemgås de aktuelle regler i Årsregnskabsloven med tilhørende forklaringer og eksempler. Denne systematik er valgt, da læseren sædvanligvis kender disse regnskabsposter fra tidligere undervisning i f.eks. bogføring.

Eksempelvis er Årsregnskabslovens regler for immaterielle anlægsaktiver spredt over flere paragraffer i Årsregnskabsloven. I nærværende bog er reglerne for immaterielle anlægsaktiver samlet i et kapitel. Formålet med dette er at gøre det nemmere for læseren at tilegne sig reglerne vedrørende kendte regnskabsposter frem for at overlade det til læseren at samle sig overblik over reglerne ud fra Årsregnskabslovens systematik.

I overensstemmelse med Årsregnskabslovens balanceorienterede fokus er vægten i gennemgangen af reglerne lagt på balanceposterne. Der er endvidere lagt vægt på inddragelse af praktiske anvendelse af reglerne for de to virksomhedstyper.

I tilknytning til hvert kapitel er der opgaver, der træner læseren i den praktiske anvendelse af den gennemgåede regler.

På bogens hjemmeside http://eksternt-regnskab.hansreitzel.dk kan læseren teste sin viden om de respektive regnskabsposter via online quiz, f.eks. som forberedelse til eksamen.

Eksternt regnskab er rettet mod de markantile uddannelser, f.eks. Financial controller eller HD, og kan anvendes, hvor den studerende har brug for en indføring i Årsregnskabsloven.

Bagsidetekst
EKSTERNT REGNSKAB er en ny lærebog, der behandler Årsregnskabslovens regler for regnskabsaflæggelse for handels- og produktionsvirksomheder, der er klasse B virksomheder. Bogen tager udgangspunkt i typiske, relevante regnskabsposter for de to virksomhedstyper. For hver regnskabspost gennemgås de aktuelle regler i Årsregnskabsloven med tilhørende forklaringer og eksempler. Denne systematik er valgt, da læseren sædvanligvis kender disse regnskabsposter fra tidligere undervisning i f.eks. bogføring. Eksempelvis er Årsregnskabslovens regler for immaterielle anlægsaktiver spredt over flere paragraffer i Årsregnskabsloven. I nærværende bog er reglerne for immaterielle anlægsaktiver samlet i et kapitel. Formålet med dette er at gøre det nemmere for læseren at tilegne sig reglerne vedrørende kendte regnskabsposter frem for at overlade det til læseren at samle sig overblik over reglerne ud fra Årsregnskabslovens systematik. I overensstemmelse med Årsregnskabslovens balanceorienterede fokus er vægten i gennemgangen af reglerne lagt på balanceposterne. Der er endvidere lagt vægt på inddragelse af praktiske anvendelse af reglerne for de to virksomhedstyper. I tilknytning til hvert kapitel er der opgaver, der træner læseren i den praktiske anvendelse af den gennemgåede regler. På bogens hjemmeside kan læseren teste sin viden om de respektive regnskabsposter via online quiz f.eks. som forberedelse til eksamen. EKSTERNT REGNSKAB er rettet mod de markantile uddannelser f.eks. Financial controller eller HD, og kan anvendes hvor den studerende har brug for en indføring i Årsregnskabsloven.
Besøg bogens hjemmeside

Her kan du finde quizzer, skabeloner til minicases, vejledende løsninger m.m.

Besøg bogens hjemmeside

    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.